Evenimente Intro

Cele mai frumoase zile: Romanian Design Week, ediția 2014

Cele mai frumoase zile: Romanian Design Week, ediția 2014

Credits: Adi Bulboacă

Vineri, 16 mai, așteptam cu nerăbdare să vină seara, pentru a străbate culoarele grandioase ale Palatului Camerei de Comerț, înțesate de design autohton: expoziția centrală Romanian Design Week, ediția 2014, și deschidea porțile celor câteva mii de vizitatori. Ne-am purtat fascinația de-a lungul a trei etaje, printre cele peste 350 de lucrări semnate de designeri români, încadrate perfect în arhitectura locului.

Credits: Roald Aron

Weekendul a trecut pe nesimțite, cu gândul la primul eveniment pe care Intro avea să îl înscrie pe harta happening-urilor colaterale din timpul RDW. Marți dimineața, pe 20 mai, am dat startul unei dezbateri despre principalele trenduri în organizarea spațiilor de lucru de astăzi, în cadrul conferinței ”Breaking the walls” organizată împreună cu Techo și cu sprijinul Biz. Evenimentul a fost o inițiativă Vitra și a adunat în sala Iridium a Hotelului Howard Johnson peste 120 de participanți, un public frumos și implicat, format deopotrivă din antreprenori, lideri din organizații, arhitecți, designeri, studenți și pasionați ai domeniului.

Cel care a dat tonul discuției a fost Ștefan Liuțe, Strategy Director la Storience, care ne-a povestit despre principalele aspecte ce contribuie la construirea brandingului de angajator din prisma mediului de lucru, de la localizarea geografică și până la obiectele și mesajele din interior.

De la Cosmin Alexandru, partener la Wanted Transformation Consultancy, am aflat cum se dezvoltă benefic relațiile din interiorul organizațiilor, ținând cont de eficiența și cooperarea între membrii acestora.

Primul invitat străin al conferinței, Pirjo Kiefer, aflată la prima vizită în România, ne-a împărtășit din experiența sa de mai bine de șapte ani ca arhitect la Vitra, responsabil pentru concepte de amenajare a spațiilor de birouri. Pirjo ne-a vorbit despre proiectul inovator ”Citizen Office”, ce presupune un spațiu eminamente configurabil, care le oferă angajaților săi posibilitatăți de lucru, relaxare și socializare, întocmai precum un oraș le pune la dispoziție locuitorilor săi.

În încheiere, Patrizia Bartolini, export manager Vitra, a prezentat publicului misiunea și valorile companiei elvețiene celebre pentru produsele de calitate excepțională, cu o lungă durată de viață, atât funcțională, cât și estetică.

Am încheiat cu un prânz ce le-a oferit invitaților și participanților prilejul de a continua discuția despre ”Breaking the walls” – un subiect generos, ce s-a aliniat temei Romanian Design Week de anul acesta, ”Design în spațiul public”.

Săptămâna a continuat cu un nou eveniment înscris pe harta RDW, găzduit de data aceasta de showroomul nostru din strada Roma: expoziția ”Design Trendbook”, aflată anul acesta la a doua ediție. Joi, 22 mai, pe înserat mirosea deja a tei și a vară, când mai bine de o sută de vizitatori, prieteni Intro și entuziaști ai designului, ne-au trecut pragul pentru a descoperi o selecție de fotografii și filme menite să ilustreze trendurile anului în designul de mobilier contemporan.

Toate materialele expuse în showroom au fost realizate cu ocazia Salonului de Mobilă de la Milano, cel mai important eveniment al industriei, de la care echipa Intro este nelipsită în fiecare an. Alături gustări conceptuale pregătite de prietena noastră, Agnes Lukacs, brânzeturi de la Delaco, vin Iacob și bere Peroni, am împărtășit impresii despre principalele direcții abordate de desgineri anul acesta și i-am provocat pe invitații noștri să încercuiască, pe cartoline ”de vot” individuale, cele șase tendințe ale anului.

Câștigătorii aveau să își poarte în piept distincția de ”Design trendsetteri”, fiind premiați cu câte o frumoasă insignă semnată de designerul de bijuterii Nadire Omer. 

Până aproape de miezul nopții, pe terasa Intro s-au ciocnit pahare și idei, suficient de generoase pentru a ne hrăni pofta de design, până la ediția viitoare.

Le mulțumim partenerilor noștri și celor care au fost prezenți la evenimentele Intro din cadrul Romanian Design Week. Până la următoarele evenimente, o selecție de iconuri de design și piese contemporane de mobilier vă așteaptă, de luni până sâmbătă, în showroomul nostru din strada Roma, 43 bis. 

Te-ar putea interesa

Intro prezintă: ”Design Trendbook 2014”
Nostalgie cu iz industrial: seduși de scaunele Nicolle

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.