Tendințe

O nouă generație de mobilier văzută la Târgul de la Paris

O nouă generație de mobilier văzută la Târgul de la Paris

Targ Maison & Objet 2016

Generatia Y – cea mobilă, flexibilă, spontană și adesea indecisă – a dat tonul unui nou stil de viață. Unul în care scenariile disponibile în cautarea fericirii sunt multiple, inclusiv cele de locuire. Generația ”nomadă” a stabilit o nouă serie de curente și în industria mobilierului, principalii jucători ai acesteia având în vizor, astăzi, nevoia de flexibilitate, multifuncționalitate, focusul pe micile plăceri ale vieții și fuga de plictis specifice timpurilor. Multe dintre piesele de mobilier lansate la ediția târgului Maison & Objet 2016, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de profil, sunt expresii miniaturale ale acestui nou stil de viață. 

Targ Maison & Objet 2016, standul Muuto

Standul Muuto la Maison & Objet 2016

Scandinavii continuă să dea tonul tendințelor în design, reinventând regulile oricând este necesar. La standul danezilor de la Muuto, o companie cu o filosofie fidelă numelui său (”muuto”= noi perspective”), accentul a fost pus pe mai mult confort în minimum de spațiu, mai multă personalitate și culori vii, în locul tonurilor neutre / pastel.

Studioul ISKOS-BERLIN a venit cu o nouă adiție a familiei Fiber Chair – un scaun versatil, comod și lipsit de excentricitate, potrivit în zona de dining sau living, ba chiar și de birou, dacă nu vorbim de ore lungi.

Scaun Fiber Chair de la Muuto

Scaune Fiber Chair de la Muuto

Scaun Fiber Side, de la Muuto

Duo-ul ANDERSSEN & VOLL a creat o colecție de perne ce însoțesc de minune o carte și o cană cu ceva fierbinte. Ce le distinge de alte perne este țesătura complexă realizată cu sprijinul uneia dintre cele mai longevive fabrici de textile norvegiene, active de mai bine de 100 de ani.

Perna Tile Cushion

Perne Tile Cushion de la Muuto

Colecția Tile Cushions, de la Muuto

Estompând distincția funcțional / decorativ, ceramista daneză Anne Jørgensen a creat SHADES, o serie de vaze și boluri sculpturale cărora le poți inventa multiple scopuri, fie doar și acela de a înfrumuseța un colț de cameră.

Colectia Shades de la Muuto

Coleția Shades, de la Muuto

O serie de piese iconice ale brandului Muuto, precum lampa E27 sau simpaticele cuiere Dots, au fost lansate în culori noi, ale căror denumiri se abat de la cele clasice: dusty pink, midnight blue, terracota, mici prilejuri de a crea scenarii de amenajare însuflețite, proaspete.

Masuta Around, de la Muuto

Cumpără Măsuța Around, de la Muuto

Cuierele Dots de la Muuto

Cumpără cuierele Dots, de la Muuto

Lampa E27 de la Muuto

Cumpără lampa E27, de la Muuto

Culori noi s-au văzut și la standul celor de la Normann Coppenhagen, alături de o serie de piese minimaliste, perfect integrabile în locuințe moderne. Printre highlighturi am ochit scaunele de bar Form, îmbrăcate în textil, modele noi adăugate colecției de comode Kabino și o nouă gamă de canapele modulare numită Rope.

Standul Normann Copenhagen la Maison&Objet 2016

Standul Normann Copenhagen la Maison & Objet 2016

Scaunele Form, de la Normann Copenhagen

Cumpără scaunele Form, de la Normann Copenhagen

 Cumpără comoda Kabino, de la Normann Copenhagen

Cumpără comoda Kabino, de la Normann Copenhagen 

Canapeaua Rope, de la Normann Copenhagen

Canapeaua Rope, de la Normann Copenhagen

Soluțiile alternative de organizarea a mărunțișurilor – lucrurile care îți răpesc din timpul prețios în fiecare zi— au fost, de asemenea, în vizorul danezilor anul acesta. Oglinda Flip și rafturile Pocket au căpătat culori ce oferă opțiuni de styling mai curajoase, în timp ce tăvițele Astro și setul Nic Nac oferă încă și mai mult spațiu practic pentru depozitare.

Cumpără oglinda Flipp, de la Normann Copenhagen

Cumpără oglinda Flip, de la Normann Copenhagen

Rafturile Pocket, de la Normann Copenhagen

Cumpără rafturile Pocket, de la Normann Copenhagen

Tăvițele Astro, de la Normann Copenhagen

Tăvițele Astro, de la Normann Copenhagen

Setul Nic Nac, de la Normann Copenhagen

Setul Nic Nac, de la Normann Copenhagen

Finlandezii de la Secto au fost și ei prezenți la Paris cu noua colecție Secto Petite, ce adaugă o alternativă de dimensiuni reduse întregii colecții tradiționale Secto.

Standul Secto Design la Maison&Objet 2016

Standul Secto Design la Maison & Objet 2016

O altă noutate a finlandezilor, ce apelează la o tehnologie simplă și eficientă, este noul braț ajustabil Varsi, ce oferă mai multă mobilitate oricărei lămpi suspendate din portofoliul Secto. 

Lampi Secto suspendate cu ajutorul brațului Varsi

Lampi Secto suspendate cu ajutorul brațului Varsi

Dacă pomeneam de accente de personalitate, atunci e cazul să vorbim despre standul lui Tom Dixon, unul dintre cei mai cunoscuți și excentrici designeri contemporani.

Standul Tom Dixon la Maison & Objet 2016

Pasionații de cafea – un trend încă în plină ascensiune – s-au perindat, la Paris, în jurul colecției Brew, o serie de recipiente din oțel finisat cu cupru și un tribut adus fiecărei etape din ritualul de preparare a cafelei.

Colecția Oil, de la Tom Dixon

Colecția Brew, de la Tom Dixon

Alte noutăți remarcabile marca Dixon sunt accesoriile din colecția Oil, o serie de recipiente fanteziste cu forme iregulare, inspirate de vâscozitatea gudronului și de nuanțele specifice petrolului în apă, sau lămpile Bell, a căror formă clasică, familiară, capătă un aer modernist datorită finisajelor din cupru și alamă.

Colecția Oil, de la Tom Dixon

Colecția Oil, de la Tom Dixon

Lampa Bell, de la Tom Dixon

Lampa Bell, de la Tom Dixon

Încheiem cu o noutate care vine chiar din inima Parisului: La Boîte Concept, specialiștii în birouri cu sunet de înaltă fidelitate încorporat, au lansat ultimul model, LP 160, un sistem high-end creat pentru a oferi cel mai bun sunet fie că vorbim despre device-uri audio tradiționale (discuri), sau wireless (tablete, telefoane). Numai-bune pentru o trecerea de la o zi de lucru liniștită la un party restrâns cu prietenii, pe înserat, totul în confortul propriei case, așa cum le place multora dintre milenialii despre care aminteam. 

Cumpără modelul L130 La Boite Concept

Cumpara biroul muzical La Boite Concept

Cumpără modelul L 130 La Boîte Concept

Toate produsele prezentate în acest articol pot fi achiziționate prin intermediul Intro. 

Credits: Architonic, Maison & Objet, Muuto, Normann Copenhagen, Secto, Design, Tom Dixon, La Boîte Concept

 

Te-ar putea interesa

Despre Târgul de la Stockholm sau prima mea experiență la un târg internațional de design interior

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.