Ghid de amenajare

Ce înseamnă o canapea de calitate?

Ce înseamnă o canapea de calitate?

 

In amenajarea unei locuinte, canapeaua este un subiect important. Poate reprezenta o piesa de rezistenta sau poate fi considerata o decizie temporara. Ti-am pregatit un ghid de recomandari pentru situatia in care decizi sa faci pasul important si sa alegi o canapea de calitate.

Este esential ca piesa aleasa de tine sa arate bine. Cu toate acestea, cele mai importante detalii ale unei piese de calitate sunt cele ascunse.  O canapea care se va pastra impecabil in timp are o structura solida din lemn masiv de esenta tare sau din otel de calitate. Cel mai simplu test pe care il poti face este sa ridici un picior din fata al canapelei la aproximativ 15 cm inaltime. Ce se intampla cu celalalt, este inca aproape de sol? Asta inseamna o structura slaba, care se va deprecia rapid.

Pe rama zdravana sunt fixate arcuri metalice sau benzi elastice. Deasupra se foloseste o structura din poliuretan unde calitatea materialului face, de asemenea, diferenta. Este recomandata spuma HR (high resilience) care are o deformare foarte mica in timp.

Confortul este un aspect ce nu poate fi ignorat in alegerea unei canapele. Va fi un loc de tolaneala in fata televizorului sau un loc de conversatie primitor? In primul caz sugeram niste perne mai moi, cu miez din poliuretan imbracat intr-o combinatie de pene, puf si/sau chipsuri de poliuretan. Compozitia este diferita pentru pernele de sezut si cele de spatar. Daca vrei sa eviti deformarea pernelor, asigura-te ca umplutura este repartizata in buzunare interne separate. 

Pentru o canapea dedicata conversatiilor savuroase recomandam mai multa fermitate. In acest caz pernele si/sau structura canapelei sunt concepute din spuma poliuretanica turnata la rece cu diverse densitati. Rezultatul, din punct de vedere vizual, este o canapea cu forme mai rotunjite sau ultra-minimale care nu se deformeaza deloc dupa o utilizare indelungata, deci este mai usor de intretinut.

 Un alt detaliu important este inaltimea spatarului si profunzimea sezutului. Specialistii recomanda ca cele doua masuratori sa totalizeze intre 100 si 115 cm. Persoanelor mai inalte le este recomandata limita superioara. Trebuie, de asemenea, sa iei in considerare daca vrei sa folosesti perne suplimentare, caz in care iti recomandam sa alegi o canapea cu o profunzime mai mare.

Canapea cu 2, 3 locuri sau modulara, cu baza joasa sau cu picioare? Totul depinde de marimea camerei si de orientarea canapelei in spatiu. Cu cat spatiul este mai compact, cu atat canapeaua va avea un impact mai mare din punct de vedere vizual. De aceea va recomandam cu caldura sa alegeti un model cu o forma sau o culoare mai indrazneata.

Si daca tot vorbim de tapiterie, aici se face de asemenea diferenta dintre o canapea ieftina si una de top. Furnizorii nostri folosesc cele mai bune textile pentru husele lor, de obicei tesaturi din combinatii de materiale naturale precum bumbacul, inul sau lana cu fibre sintetice, nylon, poliester, menite sa pastreze in timp elasticitatea si aspectul materialului, aspecte esentiale pentru o piesa de mobilier folosita intens. Astfel de stofe sunt usor de intretinut si se curata cu o simpla perie, iar petele de tot felul pot fi indepartate cu usurinta daca se intervine rapid. Multe dintre modelele noastre au huse detasabile, ceea ce inseamna ca puteti investi oricand intr-un set suplimentar de huse, prelungind enorm durata de viata a canapelei.

Speram ca ti-am oferit suficiente argumente intr-o disputa cu partenerul de viata vizavi de investitia intr-o canapea de cea mai buna calitate. Ce compromisuri ai face la alegerea unui automobil? Ai renunta la o motorizare de top si un pachet de finisaje de buna calitate pentru un model inferior? De ce nu s-ar aplica aceleasi criterii si in cazul alegerii unei canapele? Pentru orice detalii si optiuni de finisaje te invitam sa purtam o discutie in showroom-ul nostru.

Te-ar putea interesa

Milà: primul scaun din plastic semnat Jaime Hayón
Anglepoise: design britanic de poveste

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.