s
Blog
Colțișorul SCP de la Intro

Renumiți pentru spiritul de pionierat, valorile moderniste și abordarea pretențioasă, SCP este un producător britanic respectat și cu o reputație internațională pentru excelență și inovație în design. Prezenți pe piață încă din 1985, când nu exista încă o scenă interesată de designul contemporan, aceștia au devenit legende ale industriei fiind des creditați pentru lansarea carierelor unor designeri acum celebri, precum Matthew Hilton și Konstantin Grcic. Importanța acordată detaliilor și respectul față de societate l-au împins pe Sheridan Coakley, fondatorul SCP, să se concentreze să livreze produse cu adevărat sustenabile. Astfel, sub atenta îndrumare a expertului Anne Marie Black, în fabrica lor din Norfolk, materiale precum spuma poliuretanică sunt treptat înlocuite de materiale naturale precum de fibra de nucă de cocos, latex, bumbac sau lâna naturală. 

În cei 25 de ani de existență SCP a colaborat cu personalități ca Michael Marriot, Tom Dixon, Jasper Morrison și nu în ultimul rând, cu Donna Wilson, "the textile and knitting queen of the UK”. 

Premiată în cadrul ediției 2010 "€œThe Bristish Design Awards” ca cel mai bun designer al anului, Donna a lansat o colecție simpatică de porțelanuri, sub aceeași formă de colaborare. Fiecare obiect spune o poveste ce reliefează pasiunea Donnei pentru ilustrațiile naive, puternic impregnate de nostalgie și umor. Piesele sunt fabricate în Stoke-on-Trent, o localitate din vestul Marii Britanii, care de-a lungul secolelor și-a căpătat renumele de capitala porțelanurilor fine englezești.

Farrow, unul dintre cele mai respectate studiouri de design grafic din Marea Britanie s-a aventurat pentru prima dată în lumea design-ului de produs creând pentru SCP o serie de trei ceasuri: Nightime, Notime și Finetime. Colecția subliniază liniile curate, simple adoptate de Farrow în design-ul grafic. Prin detaliile minimaliste și culorile alese, fiecare ceas îți transmite un mesaj individual despre timp.

Pasionat de crearea unor produse pe care oamenii le vor asocia cu familiaritatea, Matthew Hilton își asumă responsabilitatea de a proiecta niște produse pe care oamenii le vor aprecia și prețui o viață întreagă. Canapeaua Oscar este unul din acele produse, ce se menține în echilibrul perfect dintre modern și tradițional. Lucrată din materiale naturale precum lemnul de esență tare, împletitura de iută, lână și fulgi de gâscă, Oscar este atât de confortabilă încât uneori o preferi în detrimentul patului.

  • Eli Țara
  • profil de brandSCP
mobile