s
Blog
Ustensile amuzante pentru gătit

Binemeritata vacanță de Crăciun va fi un bun prilej să mai preparăm ceva rețete noi. Din fericire vom avea și pe cine să le testăm! Orice bucătărie respectabilă ar trebui dotată cu instrumentele esențiale de gătit dar și cu un strop de umor.

Cheia unui blat pufos sunt ingredientele de calitate amestecate eficient. E un proces destul de lung și plictisitor așa că vă propunem să-l animați cu un tel amuzant dar deosebit de bine gândit ergonomic. Whisk seamănă cu un chiparos meediteranean și este construit din lemn de bambus și plastic colorat flexibil. Este genul de obiect care poate sta cu mândrie pe un raft la vedere, nu trebuie ascuns într-un sertar.

Whisk

Un alt moment esențial în timpul preparării bucatelor este mărunțitul verdețurilor. Cum majoritatea dintre noi nu au absolvit o școală de bucătari, viteza și finețea cu care tăiem nu sunt puncte forte. Chop Knife rezolvă ușor orice manunchi consistent de mărar sau pătrunjel din câteva mișcări circulare ale încheieturii. Gestul este sugerat de forma cuțitului cu mâner sigur din cauciuc și lamă ascuțită din cel mai bun oțel. Lama este ascunsă după utilizare de un manșon din același cauciuc ce completează rotundul obiectului.

Chop Knife

E complicat de găsit un loc să depozitați o strecurătoare și totuși este atât de utilă. Ce-ar fi să se inventeze o strecurătoare pliabilă care să încapă cu ușurință într-un sertar normal? Aceeași problemă și-a pus-o designerul danez Boje Estermann care a gândit un astfel de obiect realizat din cauciuc pliabil precum un acordeon și sită din inox. Strainer este perfectă atât pentru scurs legumele spălate cât și pentru alimente fierbinți precum pastele sau cartofii fierți.

Strainer

O altă problemă des întâlnită în bucătărie: ce facem cu lingura de lemn sau spatula cu care amestecăm în timpul preparatului mâncărurilor? Avem nevoie de o farfurie și astfel sacrificăm spațiu esențial pe blat. Designerii danezi Kibisi au găsit o soluție ingenioasă: ustensilele lor au un mic șanț pe spate ce le permite să "leviteze" pe marginea tigăii sau a cratiței. Vin în set de două (lingură și spatulă), sunt șlefuite cu măiestrie din lemn de fag și se numesc "Hang Around". Un nume mai mult decât inspirat!

Hang Around

Sărbătorile de iarnă sunt ocazia perfectă pentru o adunare în jurul cuptorului în așteptarea bucatelor aburinde. Un vas perfect pentru diverse astfel de preparate este Warm al designului Ole Jensen. Plămădit din lut lăcuit, vasul este dotat cu un gât, perfect pentru adăugat sos, vin sau apă în timpul coacerii. Sau poate fi foarte util când extrageți vasul încins din cuptor.

Familia Warm

Spor la gătit și poftă bună!

  • Eli Țara
  • editorialnoutăți
mobile