s
Blog
Another Country: arhetipuri și tradiție

Orice popor se laudă cu bogățiile, obiceiurile și talentele națiunii sale. Fiecare cultură are ceva specific, iar anumite țări sunt văzute ca un etalon. Dacă Elveția este recunoscută pentru rețeta perfectă de ciocolată, atunci Another Country a preluat minimalismul scandinav, măiestria niponă și tradiția englezească pentru a reintepreta designul consacrat și a-l vinde clientului modern. Another Country chiar nu este o țară ca oricare alta. Este o companie britanică producătoare de mobilier și accesorii pentru casă.

“Simple is beautiful.” Poate aceasta este una dintre principalele premise de la care s-a pornit. În urmă cu doi ani, compania a făcut primii pași în industrie și s-a prezentat în fața lumii ca un producător de obiecte cu design arhetipal, poate chiar ilar de simplu. Însă la bază stă etosul brandului și acel interes de a crea ceva dăinuitor atât ca materiale folosite cât și ca design în sine.

Produs de Another Country, Series Two Pottery este un set de accesorii de masă ce include o carafă, un bol, o cană, o farfurie, un platou și o solniță. Fiecare piesă este lucrată dintr-un alt tip de ceramică (teracotă, gresie ceramică sau porțelan), iar fiecare în parte explorează diferite proprietăți. Spre exemplu, carafa și platoul sunt realizate din teracotă băgată la cuptor la o temperatură foarte ridicată. Astfel, textura ceramicei este vitrificată și îi oferă obiectului rezistență și acea culoare pârjolită.

Autorul colecției mai sus precizate se numește Ian McIntyre și este tânăr absolvent al Royal College of Art. Presate, conturate cu migală, scufundate într-un luciu și băgate la cuptor, toate piesele au fost arse și finisate în studioul său din Hoxton, Londra. Series Two Pottery s-a făcut prima dată cunoscută cu ocazia Festivalului de Design din Londra în anul 2011. Un an mai târziu, colecția a fost nominalizată la premiile Elle Decoration British Design. Azi o poți găsi atât în Muzeul de Design din Londra, magazinele Jasper Morrison, SCP, Twentytwentyone, cât și pe rafturile de la Intro. Alături de sobele de teracotă din showroom-ul nostru te poartă cu gândul la copilărie când sorbeai cu poftă lapte din ulcelele bunicii.

  • Eli Țara
  • Another Countryeditorial
mobile