s
Blog
Wästberg

S-au presupus multe despre modul în care primii oameni de pe Pământ și-au dus traiul cu strictul necesar supraviețuirii. Însă din toată povestea evoluției noastre poate cea mai fascinantă pare descoperirea focului. Această sursă venerată a iluminat peșterile și drumurile strămoșilor noștri. Se simțeau confortabil în preajma acestei surse de lumină, bucurându-se de căldura și magia ei.

300,000 (poate) de ani mai târziu, omul a profitat de descoperirea becului și a electricității. Printr-o evoluție tehnologică și o versalitate inteligentă a tipurilor de surse, omul a început să facă exces prin supra-iluminarea spațiilor private sau publice. În timp, mult prea multe zone au fost scăldate într-o avalanșă sufocantă de lumină. Astfel, tot acel confort și siguranță au dispărut, iar omul s-a simțit expus și iritat.

Dintr-o arzătoare dorință de a rezolva această problemă, în februarie 2008 a luat naștere compania suedeză Wästberg. Încrezându-se foarte mult în studiul, experiența și creativitatea unor designeri apreciați ai momentului precum Ilse Crawford, James Irvine, Jean-Marie Massaud sau Claesson Koivisto Rune, Wästberg produce lămpi cu iluminare directă de o calitate impecabilă, bazate pe o tehnologie de ultimă oră.

Wästberg știe că soluția vine odată cu îndeplinirea unor condiții indispensabile: funcționalitate, economie, eficiență, flexibilitate și nu în ultimul rând estetică. Pe lângă toate aceste proprietăți, lămpile nu redau acel efect de orbire, oferă suficientă lumină ce se distribuie uniform pe o suprafață mare și a cărei intensitate poate fi reglată. Unele sunt prevăzute cu senzor de mișcare, ceea ce ne face să credem că această companie chiar investește în orice dichis pentru un consum minim de energie!

Wästberg speră să găsească o imediată soluție pentru toate problemele umanității în ceea ce privește iluminatul spațiilor. Căci experimentează, promite și are ce arăta în urma nenumăratelor premii* și a unei fructoasei colaborări cu cei mai prestigioși cercetători și designeri ai acestui secol.

* 22 de premii și peste 40 de nominalizări în cadrul unor concursuri internaționale precum Elle Interior Design sau RedDot Design Awards.

  • Eli Țara
  • editorialWästberg
mobile