s
Blog
Discipline: inspirație nordică și know-how italian

“Discipline” este un brand tânăr de mobilă și accesorii, ce se bazează pe rigoare și competență, și pe ceva în plus: emoție pozitivă. O companie ce şi-a construit rapid identitatea, delimitându-se de brandurile italiene de lux şi îmbinând simplitatea scandinavă cu un strop de prospeţime şi jovialitate.

Noul brand de design italian a făcut primii pași în industrie în 2012, lansând o colecţie de accesorii şi piese de mobilier în cadrul Salonului de Mobilă de la Milano. Obiectele prezentate erau rezultatul unei cercetări intense asupra energiei materialelor naturale şi a proceselor de producţie ecologice, cu un focus puternic pe preţuri cât mai accesibile. După o serie de peripluri în jurul lumii, fondatorul proiectului, Renato Preti, ce sprijinise deja companii de design celebre precum Moooi, B&B şi Skitsch, şi-a dorit să construiască un brand cu o abordare inovatoare, dispus să îşi asume riscuri.

“Disciplina” lui Preti ţine în primul rând de folosirea tehnicilor sustenabile, însă nu ca imperativ contemporan ce pune piedici, ci ca nevoie firească, generată de pasiunea pentru estetic, autenticitate şi durabilitate. În plus, disciplină înseamnă şi renunţarea la o zonă abstractă, în care obiectele nu mai îndeplinesc roluri funcţionale, şi întoarcerea la sens şi la nevoi reale. Astfel că sunt alese materiale precum lemnul, pluta, bambusul, sticla şi materialele textile ecologice, creaţiile finale regăsindu-se întocmai la intersecţia dintre imaginaţie şi funcţionalitate.

Poți regăsi la Intro o selecție de accesorii simple, elegante și vesele. Între acestea, ceasurile din colecția “Pieces of Time”, realizate din fășii de lemn de frasin, cu limbi metalice colorate, sau delicatele pahare lucrate manual din gama “Galbe”, realizate din lemn de frasin sau mahon.

Cu o structură suplă, din oțel, imitând formele unor fructe și disponibile într-o varietate de culori, suporturile pentru lumânări din colecția “Clip” amintesc de stilul minimalist japonez.

“Tilt” poartă semnătura SmithMatthias și este un obiect multifuncțional realizat din lemn de gorun, ce se aseamănă cu o scară, putând fi accesorizat cu tavă, cârlige și un raft.

Tăvile “Roule” din oţel, cupru şi alamă, emană eleganță și un strop de glam, iar deliciul îl fac accesoriile din lemn 100% reciclat precum cele din colecţia “Re-Turned”, o serie de piese extrem de nostime şi expresive, perfecte pentru a le oferi cadou celor dragi.

  • Elena Stefan
  • Disciplineprofil de brand
mobile