s
Blog
Dăruiește-ți un Lounge Chair și primești cadou un Eames Stool în ediție limitată

Pentru prima dată, inspirându-se din faimoasa frază rostită, cândva, de Charles Eames: “What I really want is a black with feeling”, Vitra a lansat legendarul fotoliu Lounge Chair şi taburetul Eames Stool în varianta negru integral. Și pentru că mai mult ca oricând, cele două piese celebre se completează reciproc de minune, la achiziționarea fotoliului, noi îţi oferim taburetul cadou.

În 1960, biroul Eames a fost însărcinat de Time Inc. să se ocupe de amenajarea a 3 lobbyuri din Centrul Rokefeller, New York. Pe lângă multe alte piese de design, interiorul includea și confortabilele Lobby Chairs și o serie de taburete din lemn masiv de nuc, Eames Stool. Spre deosebire de modelele anterioare, A, B și C, noul model D lansat la sfârșitul lui 2013 în ediție limitată este realizat din lemn de frasin vopsit negru și poate fi folosit nu doar pe post de taburet, ci și ca măsuță ocazională, în special alături de Lounge Chair. 

"Why don't we make an updated version of the old English club chair?" Așa începe, în urmă cu șase decenii, povestea celebrului Lounge Chair, probabil cea mai faimoasă creaţie a geniilor Charles şi Ray Eames. În 1956, când fotoliul a fost lansat, nu exista nici o altă piesă care să întreacă perfecțiunea designului și calitatea producției. De-a lungul timpului, fotoliul a devenit subiectul a numeroase cărți și documentare, iar astăzi el se regăsește în colecția permanentă MOMA din New York și la Institutul de Artă din Chicago, precum și în interioarele elegante din întreaga lume.

Dacă primul model de Lounge Chair era definit de furnirul brun și pielea neagră, în prezent, Vitra, în colaborare cu Eames Office, a introdus această nouă interpretare în care carcasa din lemn de frasin, elementele din aluminiu și tapițeria din piele sunt toate vopsite în negru profund, ce îi conferă acestui fotoliu-icon touch-ul final de eleganță și rafinament. 

Eames Lounge Chair și Eames Stool în această ediție specială se regăsesc la showroomul nostru din strada Roma nr 43bis, unde vă așteptăm cu drag.

  • Elena Stefan
  • Eamespromoție

Comentarii la acest articol ( 0 )

Lasă un comentariu