s
Blog
Noi culori pentru Wire Chair DKR

Wire Chair, semnat Charles și Ray Eames, ne fermecase de la prima vedere, în versiunea inițială cu bază metalică și finisaj cromat. Anul trecut ne bucura deja apariția noului model DKW cu baza din lemn, unul ce ne inspira încă și mai multă căldură și confort. Cu același entuziasm primim de la Vitra veștile lansării noilor finisaje pentru modelul DKR (Dinning Height K-Wire Shell R-Wire Base), vopsit acum crem sau gri deschis în câmp electrostatic.

Noile modele au putut fi admirate pentru prima dată cu ocazia prestigiosului târg de design imm Cologne de la începutul acestui an, despre care vă povesteam mai multe aici. În noile finisaje, scaunele sunt la fel de potrivite pentru exterior și interior. Pernuțele pentru șezut și spătar au fost de asemenea îmbunătățite, ele fiind acum fixate cu ajutorul unui elastic în locul firului de sârmă, pentru a putea fi schimbate cu mai multă ușurință. În plus, forma pernuței a fost și ea optimizată pentru a se mula încă și mai bine pe geometria șezutului, contribuind la ergonomia sporită a scaunului. 

Descoperirea noilor materiale și a modalităților de prelucrare a acestora constituia cel mai puternic propulsor al geniului creativ Eames. Noile metode de curbare a lemnului și apoi a plasticului, concepute în studiourile celui mai faimos cuplu de designeri american, au înlesnit apariția unei serii de scaune inovatoare la sfârșitul anilor ‘40. 

Și pentru că repetiția nu le stătea în fire celor doi designeri, aceștia au recurs ulterior la sârma curbată și sudată pentru a crea, în 1951, o nouă serie de scaune. Între acestea, Wire Chair reprezintă o variație a originalului Eames Plastic, cu o carcasă dintr-o singură bucată și o formă organică, combinând luminozitatea transparentă cu rafinamentul tehnologic.

  • Elena Stefan
  • Eamesnoutăți
mobile