s
Blog
New Nordic: rafturile Stacked, de la Muuto

Un sistem versatil de rafturi care îți livrează aceeași bucurie obținută, cândva, din ansamblarea pieselor Lego? Mulțumește-i arhitectului Julien De Smedt, de la JDS Architects, căci lui îi aparține ideea din spatele gamei modulare de depozitare ”Stacked Shelving System”, create pentru Muuto. 

Pentru stilul și spațiul de care dispune fiecare, rafturile sunt disponibile pe trei dimensiuni, cu sau fără panou în spate, și pot fi realizate din MDF alb, lemn de frasin sau pin. Piesele sunt conectate prin clipsuri de prindere, un sistem de susținere reciprocă discret și eficient. Cele trei dimensiuni au fost create pentru a se potrivi diverselor tipologii de obiecte pe care le expunem de obicei: cărți, gadgeturi, obiecte de decor. La fel de bine, însă, își găsesc locul pantofii, mănușile și celelalte accesorii pe care le asociem cu spațiul holului. ”Stacked” încurajează spontaneitatea, căci indiferent de tipul de încăpere în care vor fi integrate, rafturile își vor găsi utilitatea. 

Spațiile negative create între rafturi oferă o varietate de opțiuni de orientare și depozitare.  

Întrebat cum i se pare noul trend nordic celebrat de compania daneză Muuto, De Smedt răspunde: ”Îmbrățișarea culturii sudice cu rigoarea nordică. Designul nordic a evoluat, în ultimii ani, de la venerarea liniilor simple și pure, la un design mai fluid și consistent – prin abordarea unor teme multiculturale, implicarea la nivel politic și folosirea noilor metode de producție. Rezultatul este unul mai eclectic și colorat, în timp ce consistența clasică se menține, în mod bizar, ca și când ar fi transmisă genetic.”

Un obiect specific și generic deopotrivă, ”Stacked” este întocmai întruchiparea filozofiei designerului. 

Elementele de care ai nevoie pentru a-ți crea propria configurație sunt: Stacked Large, Stacked medium, Stacked small, Stacked podium și Stacked clipsuri

  • Elena Stefan
  • Muutonoutăți
mobile