s
Blog
Noua colecție Prouvé RAW Office: un omagiu adus stilului industrial pur

Este un trend ascendent în rândul marilor companii, astăzi, de a-și afirma individualitatea prin amenajarea sediilor, în armonie cu valorile și cultura de brand. Când cunoscuta marcă denim G-Star RAW și-a construit noile birouri la Amsterdam, anul trecut, într-o clădire industrială ce poartă celebra semnătura Rem Koolhaas, alegerea mobilierului a venit ca o provocare.

Soluția ideală pentru olandezi a luat naștere în urma colaborării cu compania elvețiană Vitra, prin relansarea unor piese de mobilier pentru birou create cu mai bine de 70 de ani în urmă de Jean Prouvé, unul dintre cei mai influenți designeri și arhitecți ai secolului trecut.

Logica constructivă, folosirea materialelor pure, prioritizarea funcționalității, fără a compromite factorul estetic, sunt câteva dintre principiile care au stat la baza filosofiei Prouvé. Întocmai ca denimul, piesele care îi poartă semnătura își sporesc farmecul, în timp. Sunt câteva principii ce corespund din plin cu identitatea de brand G-Star, și care se armonizează întru totul cu stilul arhitectural marca Koolhaas.

Având la dispoziție desene din colecțiile Centrului Pompidou și ale Muzeului Metropolitan de Artă din New York, și lucrând îndeaproape cu familia lui Prouvé,  G-Star și Vitra au dezvoltat o nouă paletă de materiale și finisaje pentru a pune bazele acestei colecții.  

Prouvé RAW Office cuprinde versiuni actualizate ale pieselor de mobilier și corpurilor de iluminat create de Jean Prouvé  pentru corporațiile franceze ale anilor ’40. Realizate din oțel și lemn masiv, în nuanțe de gri, maro și verde industrial, piesele au fost adaptate la cerințele de lucru ale vremurilor: orificii pentru cabluri și prize, înălțimi puțin mai mari, picioare ajustabile.  

Destinate, inițial, amenajării birourilor G-Star RAW, piesele au intrat, anul acesta, într-o producție de serie limitată, valabilă până în 2016. Oricine își dorește un birou unic, și orice colecționar sau fan al stilului retro/industrial marca Prouvé se poate bucura de revenirea unor vremuri frumoase pentru industria de mobilier.

Descoperă colecția Prouvé RAW Office în magazin online.

 

  • Elena Stefan
  • Design industrialG-starJean ProuveVitra
mobile