s
Blog
Intro lansează primul brand de mobilier design 100% românesc

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

În noiembrie, Intro lansează, pe piața locală, colecția integrală a brandului 100% românesc Ubikubi. Aceasta va fi disponibilă atât în showroomul Intro, situat pe strada Roma, 43 bis, și va putea fi achiziționată și din magazinul online.

”Încă de la începuturile Intro, ne-am propus să sprijinim inițiativele locale din zona designului de produs și suntem mândri că putem pune la dispoziția clienților noștri, astăzi, creații 100% românești ce se aliniază standardelor unor branduri internaționale reputate”, declară Mihai Gurei, managing director Intro.

Intro lanseaza colectia integrala Ubikubi

Ubikubi este compania inițiată, în 2014, de Dragoș Motica, o semnătură recognoscibilă în zona designului de obiect, și Robert Savu, owner Ekero  –  o companie românească specializată în prelucrarea materialelor speciale folosite în aplicațiile din arhitectură, design și amenajări interioare.

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

Proiectul are la bază o viziune integratoare: designul, producţia şi comercializarea de obiecte accesibile, obţinute prin soluţii constructive simple şi sustenabile, care să respecte estetica naturală a materialelor folosite.

Intro lanseaza primul brand de mobilier design 100% romanesc

Dincolo de experienţa celor doi fondatori, Ubikubi beneficiază de avantajul tehnologic in-house, care face posibilă dezvoltarea şi testarea prototipurilor de obiect în proximitatea spaţiului de creaţie şi ajustarea eficientă a proceselor de lucru.

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

Brandul s-a articulat rapid pe piaţa locală şi externă odată cu lansarea lămpii ajustabile „/”, o piesă pentru care Dragoș Motica a fost recompensat cu Golden A’ Design Award (la cea mai mare competiție de design din lume), și a colecției de banchete și scaune Marco.

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

Recent, Ubikubi a prezentat, în cadrul Romanian Design Week 2015, o nouă serie de obiecte, de data aceasta rezultate în urma unor colaborări: Ruxi Sacaliş și 201 Studio sunt semnăturile care s-au alăturat echipei de creaţie.

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

De fapt, promovarea designerilor români pe plan internațional a fost, încă de la început, una dintre misiunile Ubikubi: produsele lor s-au bucurat deja de succes cu ocazia campanillor lansate de platforma  internațională online Monoqi, iar câteva dintre creațiile promovate de ei decorează spații de birouri și cafenele din întreaga lume.

Intro lanseaza colectia Integrala Ubikubi

Colecția Ubikubi va fi inaugurată la Intro în cadrul unui Cocktail în prezența inițiatorilor companiei și a designerilor colaboratori, data urmând să fie anunțată în curând. Publicul va avea ocazia să testeze și să achiziționeze toate piesele din catalogul Ubikubi. De asemenea, vor fi prezentate în premieră o serie de prototipuri ale unor piese ce urmează să fie lansate de studio în viitorul apropiat.

  • Elena Stefan
  • 201 StudioDragos MoticaEkeroRobert SavuRuxi SacalisUbikubi
mobile