Privim retrospectiv spre anul ce a trecut

Privim retrospectiv spre anul ce a trecut

Încă de la început, Intro și-a asumat rolul dificil de a da un nou suflu pieței de mobilier și accesorii din România, printr-o selecție originală de branduri excepționale, cu focus pe design-ul scandinav sau cel britanic. Mai mult decât atât, am încercat să cultivăm pasiunea pentru design printr-o comunicare continuă, prin evenimente in-house, ori conexe. Casa Intro este un spațiu aflat într-o perpetuă metamorfoză. Aici experimentăm și sperăm la rândul nostru să vă inspirăm.

 Privim retrospectiv spre anul ce a trecut...

În primăvară, am adus piesele preferate de voi din colecția de porțelanuri a Donnei Wilson, alese printr-o campanie desfășurată pe Facebook. Le-am prezentat sub conceptul "Pune-te masă”, prilej de a vă arăta și fețele de masă realizate manual de actrița Maria Popistașu.

A urmat Salonul Internațional de Mobilă de la Milano, cel mai mare eveniment de profil la nivel global. Am împărtășit cu voi experiența noastră de acolo prin organizarea unei expoziții foto a celor mai interesante dar și controversate obiecte lansate în Milano. Pentru a le expune, am construit o instalație ce ținea suspendate din tavan sute imagini. Acestea au putut fi votate prin lipirea unor buline de apreciere, pe criteriile: "like”, "love”, "questioned”.

În vară, am prezentat în premieră două branduri cu tradiții de decenii în producția de mobilier. Suedezii String au introdus în 1949 un concept aproape jenant de simplu, devenind pionieri în dezvoltarea unei biblioteci tip "flat-pack”.  Astăzi, anii '50 se bucură de un adevărat reviriment, iar bibliotecile String din acea perioadă sunt la mare căutare de colecționarii de mobilier vintage.

Apoi, împreună cu artistul Saddo am realizat "Un petit conte de Tolix” - o scurtă nuvelă grafică ce ilustrează povestea de aproape un secol a celui mai popular scaun de bistro francez, produs încă din 1907 de compania franceză TOLIX. Lucrările grafice, dar și scaunele au fost expuse în cafeneaua The Institute cu ocazia Nopții Albe a Agențiilor de Publicitate și apoi integrate armonios în decorul bistroului francez Bonne Bouche.


Cel mai important eveniment al toamnei a fost vizita unuia dintre cei mai înzestrați designeri britanici ai ultimului deceniu: Matthew Hilton. În cadrul serii Zeppelin, intitulată "Flirt & design contemporan” ce l-a avut ca invitat, i-ați putut descoperi colecția dezvoltată în parteneriat cu producătorul britanic De La Espada, i-ați pus o mulțime de întrebări care ne-au dezvăluit dragostea designerului pentru fotografie sau sursele sale de inspirație în procesul de creație al unui obiect.


În luna noiembrie am sărbătorit geniul soților Eames. Colecția iconică Eames Plastic v-a fost prezentată într-o pleiadă de culori și finisaje diferite. Un obiect iconic precum acest scaun, ce poate fi cu ușurință integrat într-un interior actual, am simțit că poate fi ușor asociat cu piese de design vestimentar ieșite din imaginația unor creatori români din noul val: 109, Diana Nită, Ioana Ciolacu, Laura Vargalui și Murmur. Ne dorim să răspândim aceste modele iconice în cât mai multe case din România așa că am decis că orice achiziție de trei scaune Eames Plastic, indiferent de model sau culoare, este însoțită automat de un al patrulea! Campania este încă în desfășurare.

Și pentru că decembrie este luna în care împărtășim bucurie celor dragi, v-am inspirat cu o mulțime de idei originale de cadouri și am încheiat anul cu o seară specială. Miercuri, înainte de Crăciun, am prelungit programul până la zece seara și am organizat astfel "Late Night Sales” pentru toate obiectele din showroom. V-am servit ceaiuri calde și delicii pregătite de designerul Agnes Lukacs.

Mulțumim partenerilor care ne-au susținut în misiunea noastră. Din online -doitreisi.ro, hipmag.ro și site-ului recent lansat - designist.ro, artistului Raul Oprea (Saddo), Ilenei Sebe pentru food stylingul ireproșabil de la evenimentele noastre, Anei Alexe - care și-a prezentat la noi colecția vestimentară intitulată "Silence”, fetelor de la revista The Institute, presei de specialitate și bineînțeles vouă.

Am pășit în 2012 și privim înainte. Avem 10 ani și încă multe de împărtășit. Sperăm să ne fiți aproape.

Te-ar putea interesa

Scaune pentru prichindei
Hay, un brand mereu surprinzător

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.