s
Blog
Antonio Citterio, "the royal designer for industry"

Antonio Citterio face parte din acea categorie de designeri care își lasă creațiile să vorbească în numele lor. Este unul dintre numele care a impus stilul minimalist discret și luxos al anilor '90 și a reușit să contureze imaginea unor companii de prestigiu din industria de mobilier.

Mai puțin vizibil în mass media decât colegul său de generație Philippe Starck, Citterio nu a fost de-a lungul bogatei sale cariere mai puțin prolific. Piesele sale rafinate se regăsesc în cataloagele unor branduri precum B&B Italia, Flexform sau Kartell. Are în palmares două premii Compasso d'Oro iar creațiile sale fac parte din colecțiile permanente ale Muzeului de Artă Modernă din New York sau George Pompidou din Paris. În 2007 a primit titlul Royal Designer for Industry din partea Royal Society din Marea Britanie.

Relația cu compania germano-elvețiană Vitra a început acum mai bine de 25 de ani. Pentru aceștia Antonio Citterio a gândit sisteme revoluționare de birouri, modele de scaune ergonomice high tech dar și o gamă elegantă de canapele ce au drept particularitate tetiera înaltă și micul birou integrat.

Canapeaua Suita (2010)

Colecția ID Chair Concept (2010): ID Trim, ID Trim L, ID Mesh, ID Soft

Sistemul de depozitare Storage Wall (1994)

Scaunul Visavis (1992)

  • Eli Țara
  • Antonio CitterioeditorialVitra
mobile