s
Blog
Secto Design: lămpi cu efect sculptural

Preocuparea pentru frumos ar trebui să fie o constantă în viața tuturor. Să se regăsească în interioarele și obiectele care ne înconjoară. Țările scandinave sunt campioane la promovarea designului ca un element esențial al vieții de zi cu zi. Arhitecții și designerii finlandezi sunt recunoscuți pentru maniera prin care îmbină măiestria meșteșugarilor ce folosesc materiale naturale locale cu evoluția constantă a tehnologiei.

Lămpile produse de către Secto Design au drept inspirație arhitectura modernistă iar forma lor sculpturală este ușor de recunoscut în spațiile șic ale unor hoteluri și restaurante de top din întreaga lume. Fie că sunt instalate individual sau grupate, generează o lumină caldă, învăluitoare și umbre ce amintesc de jaluzelele venețiene.

Abajururile sunt construite din fâșii fine de lemn stratificat de mesteacăn prinse cu inele de placaj folosit în industria aeronautică. Pot fi finisate cu laminat alb, negru, furnir de mesteacăn sau nuc. Toate modelele sunt semnate de către arhitectul finlandez Seppo Koho, premiat de nenumărate ori pentru originalitatea creațiilor sale.

  • Mihai Gurei
  • editorialSecto
mobile