s
Blog
Expoziția retrospectivă "Eames by Vitra"

Intro, în parteneriat cu Vitra, prezintă prima expoziție retrospectivă de design desfășurată în România, expoziție ce te va purta prin universul celor mai influenți designeri americani ai secolului XX: Charles și Ray Eames.

Timp de trei săptămâni, la The Ark, vei putea descoperi o frântură din imensa moștenire culturală lăsată în urmă de soții Eames.

Opera vastă și diversă a lui Charles și Ray Eames este rezultatul unei colaborări extraordinar de productive. În timpul celor patru decenii în care au lucrat împreună, soții Eames nu numai că au creat piese de mobilier inovatoare, dar și-au lăsat amprenta și în domeniul arhitecturii, au produs expoziții, filme, grafică și un număr impresionant de fotografii.  Au avut o înțelegere esențială a designului și a rolului designerului în societatea modernă. Prin viziunea lor holistică și perspectiva umanistă asupra designului, prin spiritul de pionierat, precum și printr-o implicare constantă și dăruire continuă, Charles și Ray Eames au contribuit la clădirea Americii moderniste, de după cel de-al doilea război mondial.

Rezultatele muncii lor în domeniul designului de mobilier se disting prin amploarea extraordinară și calitatea lipsită de compromisuri. Piesele lor au devenit clasice ale designului modern, adevărate ‘design icons’ și totuși continuă să fie la fel de actuale și relevante.

În expoziția celor mai importante creații ale lor în domeniul designului de mobilier piesele vor fi prezentate pe grupuri tematice. Texte și ilustrații vintage acompaniază artefactele, oferind informații despre funcții structurale esențiale, precum și despre contextul istoric în care aceste obiecte au apărut.

Deschidem expoziția cu un invitat pe măsură. Eames Demetrios, nepotul soților Eames și directorul biroului Eames din California. Acesta va susține o conferință în seara de 27 septembrie, la The Ark în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu revista de arhitectură Zeppelin. 

Perioada expoziției: 27 Septembrie – 14 Octombrie 2012

Locație: The Ark, Strada Uranus, nr. 150

Program: Lu – Du, 10:00 – 20:00

INTRARE LIBERĂ

Joi, 27 septembrie, orele 19: Conferință susținută de către Eames Demetrios cu sprijinul revistei Zeppelin

Miercuri, 3 octombrie, orele 19: Conferință susținută de către Mihai Popescu (Twins Design), unul dintre cei mai activi designeri de interior ai momentului cu sprijinul designist.ro

Joi, 11 octombrie, orele 19: Dezbatere pe temele "Autenticitate în design. Dreptul de copyright. Original vs. fake"; printre invitați se numără arh. Robert Marin, arh. Corvin Cristian, Alexe Popescu, Călin Mailat, Anca Fetcu cu sprijinul designist.ro

 

Cu sprijinul: 
Cu sprijinul

Delaco

Parteneri media: 

 

 

  • Eli Țara
  • EamesexpozițieVitra
mobile