Ghid de amenajare

Amenajează-ți creativ biroul de acasă

Amenajează-ți creativ biroul de acasă

Cu tălpile direct pe covorul moale, apropii scaunul de birou. Ferestrele sunt larg deschise, pisica toarce mulțumită, începe o nouă zi de lucru. Cu o jumătate de secol în urmă, scenariul acesta ar fi putut părea utopic, însă tehnologia de astăzi ne oferă din plin premisele pentru a-l integra în viața de zi cu zi. Când telefoanele au devenit prelungiri firești ale ființelor noastre, iar Skype-ul găzduieşte conferinţe în locul sălii cu masă ovală, două lumi pe care generațiile anterioare le separau vehement, “acasă” și “birou”, se întrepătrund armonios. Spațiile în care alegem să lucrăm depind mai puțin de criterii de funcționalitate, ci țin mai degrabă de stări sufletești și mentale distincte.

Un mediu de lucru creativ stimulează mintea și inspiră idei inovatoare – iar amenajarea unui astfel de spațiu acasă îți oferă posibilitatea de a-l personaliza, de a stabili singur limitele și de a te simți conectat și confortabil.

Reconcilierea muncii cu viața domestică devine o provocare când avem de-a face cu spații de locuit restrânse. Chiar și așa, un exercițiu de imaginație e suficient pentru a identifica soluții estetice și funcționale. Elimină lucrurile de care nu ai nevoie și creează efecte de delimitare a spațiului folosindu-te de paravane mobile, prin colorarea pereților sau alternarea zonelor mai întunecoase cu cele mai luminoase.

Poziția biroului este definitorie pentru designul camerei de lucru. Trebuie să ții cont de mobilitate și de pătrunderea luminii naturale – iar dacă ai posibilitatea de a privi pe fereastră dincolo de ecranul laptopului, s-ar putea să fii cu atât mai inspirat.

Se spune că dacă nu îți place suficient să muncești, de vină poate fi scaunul incomod pe care ești nevoit să stai ore în șir. Într-un scaun ergonomic, care îți va susține spatele și te va ajuta să alternezi pozițiile de lucru cu cele de relaxare, sarcinile de lucru devin și ele mai “confortabile”.

Lumina este esențială pentru a crea o atmosferă de lucru plăcută și odihnitoare. Renunță la corpurile de iluminat suspendate, tipice clădirilor de birouri, și bucură-te din plin de lumină naturală. Iar când se lasă seara, poți să alternezi o lampă de birou simpatică cu un lampadar sau un corp care “spală cu lumină” un perete din apropiere.

Dacă într-un spațiu de lucru comun nu poți să personalizezi, de obicei, decât colțul care îți revine, acasă te poți înconjura de obiecte care te inspiră și te stimulează vizual. Poți renunța la pereții albi și monotoni și te poți juca cu diferite texturi și culori, sau îi poți accesoriza cu fotografii și tablouri care să imprime spațiului un aer personal și cald.

Diferitele spații în care lucrăm înseamnă, în esență, schimbări de perspectivă. Multe afaceri devenite iconice au început chiar așa, într-o sufragerie – și tot mai des, studiile arată că un mediu de lucru creativ este principalul declanșator de idei bune. Așa că poți lua o foaie de hârtie și poți începe să visezi, deja, la spațiul de lucru ideal. Vestea bună e că îl poți transforma oricând în realitate.

Majoritatea obiectelor din fotografii pot fi regăsite în catalogul nostru digital.

Fotografii: Vitra, Zanotta, Clippings

Te-ar putea interesa

De La Espada: lemn nobil și detalii meticuloase
Răsfoiește NEO-BAUHAUS!

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.