s
Blog
De La Espada: lemn nobil și detalii meticuloase

Cu un model de business diferit de cel adoptat de majoritatea marilor companii producătoare de mobilier, De La Espada pune pe primul plan designerii colaboratori și promovează numele acestora ca branduri independente. Tradiția modernistă, lemnul masiv și tehnologia de ultimă oră determină compania de origine britanică să își rafineze permanent metodele de producție. Astfel, compania preia în totalitate frâiele părții de producție, în vreme ce designerii păstrează controlul complet asupra conceptului colecțiilor.

Fabrica De La Espada este situată în apropiere de Coasta de Argint în Portugalia, unde peisajul magnific este înțesat cu plaje pustii, păduri virgine și o agricultură bogată. Peste jumătate dintre cei 60 de artizani ce lucrează în fabrică sunt femei. Fiecare pas din întregul proces de manufacturare este atent săvârșit pentru ca rezultatul final să se ridice la cele mai înalte standarde.

Elementele esenţiale ce definesc produsele sunt calitatea materialelor naturale folosite combinată cu priceperea meşterilor. De la Espada reușește să transforme lemnul solid în adevărate piese sculpturale, complexe din punct de vedere ingineresc, dar cu o simplitate și o eleganță desăvârșită.

Dorința de experimentare se combină mlădios cu o înțelegere profundă a proceselor de fabricație. Fibrele utilizate sunt nucul, stejarul și cireșul american, cât și castanul și frasinul european.

Materialul folosit provine din păduri sustenabile și este clasificat FAS (“First and Seconds”), cel mai înalt standard din lume al calității lemnului. Este vorba despre inima trunchiului de copac, păstrat de obicei pentru straturile fine de furnir prețios. În fabrica De La Espada astfel de plăci de cherestea sunt folosite ca atare, pentru construirea elementelor masive de mobilier. Și cum nimic nu se pierde, resturile lemnoase sunt și ele utilizate pentru încălzirea fabricii sau pentru cuptoarele cantinei.

De La Espada are în spate zeci de ani de experiență în lucrul cu lemnul masiv, experiență dublată de investițiile în tehnologia de prelucrare modernă precum mașinile de șlefuire CNC. De La Espada înseamnă lux, autenticitate și detalii meticuloase, materiale nobile și o relație specială cu autorii pieselor de mobilier.

Branduri: Autoban, Benjamin Hubert, Charlene Mullen, Leif Design Park, Matthew Hilton, Neri & Hu, Soren Rose Studio și Studio Ilse

Premii: “Best Furniture” în cadrul ICFF Editors Awards 2012

Fotografii: De La Espada și Matthew Hilton

  • Eli Țara
  • INTROducing
mobile