Design Icons

Frânturi de personalitate la raft: soluții creative de depozitare

Frânturi de personalitate la raft: soluții creative de depozitare

Secretele unei camere aerisite și ordonate sunt bine păstrate, adesea, între mărunțișurile îngrămădite în cutii și alte soluții generoase de depozitare, menite să îi salveze pe colecționarii de toate soiurile. Uităm cu desăvârșire în astfel de spații obiecte care ne stârnesc diverse amintiri și nostalgii, iar alteori accesorii care încă ne-ar putea fi utile.

O serie de alternative elegante îți stau la dispoziție și te încurajează să îți expui personalitatea la raft: și nu vorbim de orice fel de rafturi, ci câteva exemplare suple și versatile, perfecte pentru a susține obiecte ceva mai bold, pe care nu ai vrea să le ții doar pentru tine, sau simple instrumente care îți folosesc în activitățile zilnice. Indiferent că ești în căutare de idei pentru living, holuri înguste sau baie, aceste module ușoare și discrete se dovedesc a fi extrem de generoase, solicitând în schimb mai multă imaginație și mai puțin spațiu. În plus, toate aceste sisteme au avantajul prețios al spontaneității: închipuiește-ți că ai muta o bibliotecă masivă, de felul celor cu care mulți dintre noi am crescut, de colo-colo. Un stretching de imaginație puțin prea intens? Pentru cei mai dependenți de schimbare dintre voi, puteți apela la o serie de rafturi ce se instalează extrem de ușor, lăsându-se la voia capriciilor de moment.

În timp ce obiectele pe care ni le dorim la îndemână și-au schimbat, de-a lungul timpului, utilitatea și înfățișarea, sistemul modular String, creat de Nisse Strinning în anii 1950, rămâne la fel de util și astăzi. Ghivecele cu flori, diverse ustensile, produse de curățat, cărți și obiecte de decor deopotrivă își găsesc locul în String Pocket, între panourile metalice laterale ce susțin trei rafturi discrete pe finisaje lemnoase sau metalice.

Cumpără rafturile String Pocket din magazinul nostru online!

O soluție de optimizare a eficienței spațiului și de a întrerupe monotonia unui perete alb sunt și rafturile Étagère coulissante, de la Tolix. Producător emblematic de mobilier industrial după anii 1930, în special datorită faimosului Chaise A, Tolix își extinde expertiza în domeniul prelucrarării metalului și creează în 2012, în dulcele stil francez, aceste rafturi glisante din metal. Vopsite în diverse combinații de culorii vii, rafturile ”cresc” împreună cu colecția ta de cărți, putând fi reglate pe lungime.

În special pentru spațiile mai puțin generoase, frații Bouroullec au creat rafturile Corniches. ”Așa cum ne atârnăm câteva lucrușoare pe o stâncă chiar înainte să ne scufundăm în mare, avem nevoie de spații de stocare mici și informale și în viața de zi cu zi.” Pornind de la această analogie ne explicăm cu ușurință de ce Corniches nu sunt niște rafturi obișnuite, cu forme regulare, ci mai degrabă piese unice într-o varietate de forme, culori și dimensiuni, ce se remarcă individual în orice tip de amenajare.

Cumpără rafturile Corniches, produse de Vitra, din magazinul nostru online!

Cu accente feminine, realizate din ceramică emailată, rafturile Mousse, de la Moustache, întâmpină poftele de a colora un spațiu în tonuri mai curajoase de roz, turcoaz sau galben. Un plus de personalitate promit și rafturile SUM, de la SCP, cu a lor geometrie asimetrică, ce permite numeroase configurări creative.

Buzunarelor le stă la fel de bine fixate în perete, iar Pocket Organizers, de la Norman Copenhagen, stau mărturie: disponibile în șase culori și patru dimensiuni diferite, acestea se fixează cu ușurință și te îmbie să așezi mărunțișurile care îți încarcă, de obicei, biroul: creioane, pixuri și papetărie.

În spațiile rectangulare puse la dispoziție de Mini Stacked, fratele mai mic al sistemului modular Stacked, de la Muuto, poți așeza accesorii de design, cărți de dimensiuni mai mici sau colecția de DVD-uri. La fel de bine, însă, acestea pot deveni căsuțe pentru jucăriile celor mici.

Cele mai dragi obiecte își merită locul de cinste pe delicatele rafturi de la Moustache. În scenariul holului, de exemplu, culoarea natur a lemnului din care este realizat Balcon contrastează de minune cu o plantă colorată. Machiajul pe fugă este mai simplu cu etajera Belvedere prevăzută cu oglindă, iar cu câteva secunde înainte să ieși pe ușă, cheile te așteaptă cuminți în buzunarul Benitier.

Poți achiziționa separat rafturile Balcon, Belvedere și Benitier din magazinul nostru online!

Te-ar putea interesa

Ronan și Erwan Bouroullec: design cu suflet, bun simț și multă inspirație
Cum izolezi fonic un spațiu design?

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.