s
Blog
Cele mai frumoase zile: Romanian Design Week, ediția 2014

Credits: Adi Bulboacă

Vineri, 16 mai, așteptam cu nerăbdare să vină seara, pentru a străbate culoarele grandioase ale Palatului Camerei de Comerț, înțesate de design autohton: expoziția centrală Romanian Design Week, ediția 2014, și deschidea porțile celor câteva mii de vizitatori. Ne-am purtat fascinația de-a lungul a trei etaje, printre cele peste 350 de lucrări semnate de designeri români, încadrate perfect în arhitectura locului.

Credits: Roald Aron

Weekendul a trecut pe nesimțite, cu gândul la primul eveniment pe care Intro avea să îl înscrie pe harta happening-urilor colaterale din timpul RDW. Marți dimineața, pe 20 mai, am dat startul unei dezbateri despre principalele trenduri în organizarea spațiilor de lucru de astăzi, în cadrul conferinței ”Breaking the walls” organizată împreună cu Techo și cu sprijinul Biz. Evenimentul a fost o inițiativă Vitra și a adunat în sala Iridium a Hotelului Howard Johnson peste 120 de participanți, un public frumos și implicat, format deopotrivă din antreprenori, lideri din organizații, arhitecți, designeri, studenți și pasionați ai domeniului.

Cel care a dat tonul discuției a fost Ștefan Liuțe, Strategy Director la Storience, care ne-a povestit despre principalele aspecte ce contribuie la construirea brandingului de angajator din prisma mediului de lucru, de la localizarea geografică și până la obiectele și mesajele din interior.

De la Cosmin Alexandru, partener la Wanted Transformation Consultancy, am aflat cum se dezvoltă benefic relațiile din interiorul organizațiilor, ținând cont de eficiența și cooperarea între membrii acestora.

Primul invitat străin al conferinței, Pirjo Kiefer, aflată la prima vizită în România, ne-a împărtășit din experiența sa de mai bine de șapte ani ca arhitect la Vitra, responsabil pentru concepte de amenajare a spațiilor de birouri. Pirjo ne-a vorbit despre proiectul inovator ”Citizen Office”, ce presupune un spațiu eminamente configurabil, care le oferă angajaților săi posibilitatăți de lucru, relaxare și socializare, întocmai precum un oraș le pune la dispoziție locuitorilor săi.

În încheiere, Patrizia Bartolini, export manager Vitra, a prezentat publicului misiunea și valorile companiei elvețiene celebre pentru produsele de calitate excepțională, cu o lungă durată de viață, atât funcțională, cât și estetică.

Am încheiat cu un prânz ce le-a oferit invitaților și participanților prilejul de a continua discuția despre ”Breaking the walls” – un subiect generos, ce s-a aliniat temei Romanian Design Week de anul acesta, ”Design în spațiul public”.

Săptămâna a continuat cu un nou eveniment înscris pe harta RDW, găzduit de data aceasta de showroomul nostru din strada Roma: expoziția ”Design Trendbook”, aflată anul acesta la a doua ediție. Joi, 22 mai, pe înserat mirosea deja a tei și a vară, când mai bine de o sută de vizitatori, prieteni Intro și entuziaști ai designului, ne-au trecut pragul pentru a descoperi o selecție de fotografii și filme menite să ilustreze trendurile anului în designul de mobilier contemporan.

Toate materialele expuse în showroom au fost realizate cu ocazia Salonului de Mobilă de la Milano, cel mai important eveniment al industriei, de la care echipa Intro este nelipsită în fiecare an. Alături gustări conceptuale pregătite de prietena noastră, Agnes Lukacs, brânzeturi de la Delaco, vin Iacob și bere Peroni, am împărtășit impresii despre principalele direcții abordate de desgineri anul acesta și i-am provocat pe invitații noștri să încercuiască, pe cartoline ”de vot” individuale, cele șase tendințe ale anului.

Câștigătorii aveau să își poarte în piept distincția de ”Design trendsetteri”, fiind premiați cu câte o frumoasă insignă semnată de designerul de bijuterii Nadire Omer. 

Până aproape de miezul nopții, pe terasa Intro s-au ciocnit pahare și idei, suficient de generoase pentru a ne hrăni pofta de design, până la ediția viitoare.

Le mulțumim partenerilor noștri și celor care au fost prezenți la evenimentele Intro din cadrul Romanian Design Week. Până la următoarele evenimente, o selecție de iconuri de design și piese contemporane de mobilier vă așteaptă, de luni până sâmbătă, în showroomul nostru din strada Roma, 43 bis. 

  • Elena Stefan
  • Evenimente IntroTendințe
mobile