s
Blog
Nostalgie cu iz industrial: seduși de scaunele Nicolle

Frânturi de Paris, aer discret de bistro, farmec industrial atemporal, sunt promisiuni pe care scaunele Nicolle le îndeplinesc cu ușurință în orice scenariu: întinse de-a lungul tejghelei barului în care te relaxezi, serile, sau în bucătăria de acasă, unde îți savurezi cafeaua la primele ore ale dimineții. Intro duce mai departe pasiunea pentru obiecte însoțite de povești autentice, cu tradiție, și aduce brandul francez Nicolle pentru prima dată în România.

Povestea scaunelor Nicolle începe în urmă cu mai bine de 80 de ani, în Montreuil, un orășel în imediata vecinătate a Parisului. Acolo, domnul Nicolle își deschidea primul său atelier de presare și ștanțare, al cărei principal obiect de activitate era producerea șaibelor. De-a lungul anilor, activitatea atelierului s-a diversificat, și în timpul crizei economice din anii ’30, în cataloagele sale încep să apară tabureți și alte obiecte de mobilier metalic. Datorită ergonomiei și stabilității lor, primii tabureți produși în fabrica sa s-au extins rapid, într-o mulțime de ateliere franceze din industrii precum cea chimică, mecanică sau textilă. 

După o pauză de mai bine de 50 de ani în care producția scaunelor este oprită, istoria lor avea să se reia din momentul în care Jérôme Lepert, parizian comerciant de antichități pasionat de mobilierul industrial din secolului al XX-lea, descoperă vechile matrițe și tipare de fabricație și relansează, în 2008, în vechea uzină din Montreuil, producția acestor scaune mitice, folosind, spre deliciul avizaților, aceleași procedee tehnologice de la începuturi.

Entuziaștii stilului industrial se pot bucura, astăzi, de designul autentic și actual al scaunelor Nicolle, ușor recognoscibile datorită spătarului aidoma unui ”gât de lebădă” sau ”coadă de balenă”, ce a devenit, între timp, semnătură a brandului. Realizate integral din oțel acoperit cu epoxy (rășini epoxidice împotriva coroziunii), Nicolle sunt disponibile cu sau fără spătar, pe patru înălțimi diferite și într-o gamă largă de culori, dintre care patru standard (negru mat, gri bazalt mat, alb lucios, roșu carmin lucios) și multe altele la cerere.

Robuste, economice, elegant echilibrate, scaunele Nicolle poartă cu ele, prin mărci precum punctele de sudură lăsate la vedere, nostalgia metodelor artizanale din trecutul nostru industrial. 

Cumpără modelul preferat din magazin online: 

Nicolle Chair 45 cm

Nicolle Chair 75 cm

 

  • Elena Stefan
  • INTROducingTendințe
mobile