s
Blog
Un design icon in devenire, semnat Vitra: Belleville

În biroul lor din Belleville, Paris,  frații Ronan și Erwan Bouroullec sunt martori zilnici ai unui amalgam vibrant de bistrouri, baruri și cafenele, toate într-un zumzet constant și fermecător de turiști. Nu întâmplător, noua colecție de mobilier a celor doi designeri, în colaborare cu Vitra, poartă numele cartierului cosmopolit în care își duc activitatea: Belleville – colecția de mobilier cucerește prin versatilitate și eleganță. 

Colectia Belleville, Bouroullec

Potrivit duoului de designeri, ideea din spatele Belleville a fost aceea de a crea un produs flexibil, potrivit pentru interior și exterior deopotrivă, la fel de ușor de integrat în spații publice și domestice. Colecția cuprinde mese și scaune realizate cu multă măiestrie inginerească, disponibile pe mai multe finisaje și dimensiuni ce se armonizează cu ușurință, creând colecții complete de mobilier ce se pretează la o paletă largă de scenarii. 

Colectia Belleville, Bouroullec

Scaunul din colecția Belleville e definit de un cadru elegant din poliamidă ce susține o carcasă extrem de subțire care poate fi din aceeași poliamidă, dintr-un placaj lăcuit, sau tapițată în material textil sau piele. Scaunul poate fi completat de cotiere care îi definesc ”caligrafia” și îi sporesc confortul.

 

”Structură unitară a cadrului face legătura dintre spătar și carcasa șezutlui, și se continuă cu cotierele și spătarul. Întocmai precum un tipograf procedează cu designul unei litere, pas cu pas am evaluat proporțiile designului nostru pentru a fi cât mai echilibrat și pentru a răspunde cerințelor ce țin de tehnologie, în același timp”, spun designerii.

Colectia Belleville, Bouroullec

Mesele din colecție, creat după tipologia meselor de bistro tradiționale, bifează o capacitate similară de ”transformare”. Sunt disponibile cu blaturi din lemn masiv, din placaj sau din melamină, sprijinite de picioare curbate din aluminiu turnat.

Colectia Belleville, Bouroullec

Descrisă de același stil minimalist și inovator specific francezilor, Belleville e o colecție ce ”vorbește mai multe limbi”: ni le imaginăm cu ușurință în cafenele și bistrouri, susținând simplu și elegant zumzetul de turiști și localnici, sau ca piese de rezistență în interioare moderniste, care știu să pună în valoare niște design iconuri în devenire. 

  • Elena Stefan
mobile