s
Blog
Despre Târgul de la Stockholm sau prima mea experiență la un târg internațional de design interior

Stockholm Design Fair

Simplitatea și efervescența designului scandinav se regăsea în fiecare detaliu, în fiecare obiect, în orice parte îți întorceai privirea. Northern Design Fair nu a fost doar o expoziție a marilor producătorilor nordici de mobilier, ci și o scenă pentru studenți și conceptele lor.

Stockholm Design Fair

De aceea, școlile de design, reprezentate prin obiect de mobilier create de studenți în colaborare cu profesorii lor, ocupau o aripă întreagă a târgului. Iar de la un stand la altul regăseai acea fibră comună, același rafinament caracteristic designului scandinav chiar și în cele mai simple produse: de la scaune și rafturi, la măsuțe de cafea și veselă.

Stockholm Design Fair

Fie că era vorba despre un singur obiect multiplicat și scalat sau un concept complex redat într-o varietate de obiecte, peste toate era scris cu litere mari: DESIGN NORDIC.

Stockholm Design Fair

Revoluționari și direcționați spre o gândire funcțională, care să aducă noutate, studenții nordici prezenți au dovedit că sunt aproape și, în unele cazuri excepționale, la același nivel cu standurile de mare anvergură ale brandurilor renumite. 

Stockholm Design Fair

Trecând de la proiectele și experimentele studenților scandinavi la producătorii cu un nume de rezonanță internațională, m-a frapat atenția pentru detaliile scenografice ale acestora.

Stockholm Design Fair

Cumpără scaunul Form de la Normann Copenhagen

Stockholm Design Fair

Cumpără fotoliul Era de la Normann Copenhagen

Standul Norman Copenhagen s-a remarcat printr-un panou imens care expunea în levitație noi nuanțe ale scaunului Form. În spatele acestuia, am putut regăsi colecțiile și culorile noi și, de asemenea, o echipă de reprezentanți sociabili și încântați că le-am pășit pragul și ne-am așezat pe confortabilele fotolii Era.

Stockholm Design Fair

Un alt stand care mi-a captat atenția a fost cel al brandului String, al cărui concept s-a învârtit în jurul ideii de ”negru”. Poate că, până la urmă, black is the new black.

Stockholm Design Week

Configurează-ți proprium sistem String

Polițele minimaliste de o mare flexibilitate și uzanță au fost cosmetizate într-un cadru ce cuprindea obiecte de mobilier, cărți, o bucătărie, un birou și un living. Practic, am pășit într-un apartament minimalist în care monocromatica accentua confortul și atrăgea instant privirea vizitatorilor.

Stockholm Design Fair

Cumpără lampa Unfold, de la Muuto

Standul Muuto era o încântare vizuală concentrată pe culorile nou-lansate la Maison et Object. Noile nuanțe vii, din spectrul ludicului, au făcut deliciul unui ambient de dining care te invita să îți dorești asta pentru tine.

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Am zăbovit timp îndelungat și la alte standuri ale unor branduri ce merită menționate nu doar datorită numelui lor recunoscut, ci și modului creativ în care au reușit să își pună produsele în evidență. Câteva dintre acestea sunt DK3, Design Stockholm House, Swedese, Menu și Gubi.

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Experiența primului meu târg internațional de design interior mi-a stimulat creativitatea și mi-a direcționat imaginația, iar designul nordic se dovedește din nou unul cu tradiție în a aduce constant inovații. Stockholm a fost orașul perfect pentru acest târg: acolo, pasiunea pentru frumos se regăsește la orice colț de stradă, fie în orice butic sau magazin de design nordic.

mobile