Tendințe

Despre Târgul de la Stockholm sau prima mea experiență la un târg internațional de design interior

Despre Târgul de la Stockholm sau prima mea experiență la un târg internațional de design interior

Stockholm Design Fair

Simplitatea și efervescența designului scandinav se regăsea în fiecare detaliu, în fiecare obiect, în orice parte îți întorceai privirea. Northern Design Fair nu a fost doar o expoziție a marilor producătorilor nordici de mobilier, ci și o scenă pentru studenți și conceptele lor.

Stockholm Design Fair

De aceea, școlile de design, reprezentate prin obiect de mobilier create de studenți în colaborare cu profesorii lor, ocupau o aripă întreagă a târgului. Iar de la un stand la altul regăseai acea fibră comună, același rafinament caracteristic designului scandinav chiar și în cele mai simple produse: de la scaune și rafturi, la măsuțe de cafea și veselă.

Stockholm Design Fair

Fie că era vorba despre un singur obiect multiplicat și scalat sau un concept complex redat într-o varietate de obiecte, peste toate era scris cu litere mari: DESIGN NORDIC.

Stockholm Design Fair

Revoluționari și direcționați spre o gândire funcțională, care să aducă noutate, studenții nordici prezenți au dovedit că sunt aproape și, în unele cazuri excepționale, la același nivel cu standurile de mare anvergură ale brandurilor renumite. 

Stockholm Design Fair

Trecând de la proiectele și experimentele studenților scandinavi la producătorii cu un nume de rezonanță internațională, m-a frapat atenția pentru detaliile scenografice ale acestora.

Stockholm Design Fair

Cumpără scaunul Form de la Normann Copenhagen

Stockholm Design Fair

Cumpără fotoliul Era de la Normann Copenhagen

Standul Norman Copenhagen s-a remarcat printr-un panou imens care expunea în levitație noi nuanțe ale scaunului Form. În spatele acestuia, am putut regăsi colecțiile și culorile noi și, de asemenea, o echipă de reprezentanți sociabili și încântați că le-am pășit pragul și ne-am așezat pe confortabilele fotolii Era.

Stockholm Design Fair

Un alt stand care mi-a captat atenția a fost cel al brandului String, al cărui concept s-a învârtit în jurul ideii de ”negru”. Poate că, până la urmă, black is the new black.

Stockholm Design Week

Configurează-ți proprium sistem String

Polițele minimaliste de o mare flexibilitate și uzanță au fost cosmetizate într-un cadru ce cuprindea obiecte de mobilier, cărți, o bucătărie, un birou și un living. Practic, am pășit într-un apartament minimalist în care monocromatica accentua confortul și atrăgea instant privirea vizitatorilor.

Stockholm Design Fair

Cumpără lampa Unfold, de la Muuto

Standul Muuto era o încântare vizuală concentrată pe culorile nou-lansate la Maison et Object. Noile nuanțe vii, din spectrul ludicului, au făcut deliciul unui ambient de dining care te invita să îți dorești asta pentru tine.

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Am zăbovit timp îndelungat și la alte standuri ale unor branduri ce merită menționate nu doar datorită numelui lor recunoscut, ci și modului creativ în care au reușit să își pună produsele în evidență. Câteva dintre acestea sunt DK3, Design Stockholm House, Swedese, Menu și Gubi.

Stockholm Design Fair

Stockholm Design Fair

Experiența primului meu târg internațional de design interior mi-a stimulat creativitatea și mi-a direcționat imaginația, iar designul nordic se dovedește din nou unul cu tradiție în a aduce constant inovații. Stockholm a fost orașul perfect pentru acest târg: acolo, pasiunea pentru frumos se regăsește la orice colț de stradă, fie în orice butic sau magazin de design nordic.

Te-ar putea interesa

O nouă generație de mobilier văzută la Târgul de la Paris
String System: cel mai adaptabil sistem de rafturi modulare, după o rețetă suedeză

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.