s
Blog
String System: cel mai adaptabil sistem de rafturi modulare, după o rețetă suedeză

 String System

Una dintre cele mai răspândite piese din casele suedezilor, sistemul de rafturi String, este, astăzi, la fel de atrăgător ca în urmă cu mai bine de 50 de ani, când a intrat pentru prima dată în producție.  Poate părea straniu ca o piesă atât de simplă – având la bază un raft din MDF susținut de paneluri suple laterale – să devină un design icon al secolului XX, însă la o privire mai atentă, motivele se înscriu pe o listă lungă.

Nils Strinning

String System, semnat Nils Strinning

Sistemul modular de rafturi String este extrem de adaptabil, servind simultan nevoilor de lucru / display / depozitare. Nu vorbim despre o soluție fixă, ci despre un înlocuitor al bibliotecilor masive care poate fi configurat după bunul plac: în timp, poți elimina sau adăuga elemente de diferite dimensiuni, în funcție de spațiul de care dispui.

String System semnat Nils Strinning

Colectia String System, semnata Nils Strinning

O poți face singur, cu ușurință, întrucât asamblarea acestora este una extrem de intuitivă, nefiind necesare echipamente sofisticate sau vreo pregătire profesională. Mai mult decât atât, String îți pune la dispoziție alternative pentru orice spațiu: fie că vorbim despre biblioteca din living, comoda TV, rafturile din bucătărie sau spațiul pentru depozitare din hol sau baie. Nu e de mirare că pentru generația anilor '50, acest nou tip de mobilier a devenit rapid extrem de tentant.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

E o piesă ce a fost recompensată, de-a lungul timpului, cu numeroase premii ale industriei (medalia de aur la Trienala din Milano  în 1954, "Excellent Swedish Design" în 1999). De fapt, String System a intrat în producție după ce a primit Premiul cel mare în cadrul unei competiții organizate de prestigiosul grup editorial Bonnier.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Brieful suna așa: dacă suedezii vor începe să își cumpere mai multe cărți, atunci au nevoie de un sistem pentru depozitare potrivit. Voiau o piesă versatilă, încăpătoare și accesibilă ca preț, ușor de transportat și de montat – criterii pe care sistemul arhitectului Nils Strinning, câștigătorul premiului, le bifa în totalitate. 

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Astăzi, sistemul String nu este atrăgător doar prin prisma funcționalităților sale multiple, ci și din punct de vedere al opțiunilor estetice disponibile: ai de ales între mai multe culori și finisaje de foarte bună calitate și le poți integra în scenarii diverse, indiferent de stil. String System e o investiție în timp: indiferent de curentele din zona designului de mobilier, acest sistem suplu și elegant rămâne atemporal.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Creează propriul sistem de rafturi pe site-ul oficial String cu ajutorul aplicației Build your own. Poți să te joci cu finisajele și să aranjezi elementele astfel încat rezultatul final să fie după placul și necesitățile tale.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Apoi, ne poți trimite schița pentru a primi o cotație de preț, sau poți să comanzi rapid elementele din magazinul nostru online. Simplu și elegant – în ton cu sistemul pe care îl construiești.

  • Elena Stefan
  • INTROducing
mobile