INTROducing

String System: cel mai adaptabil sistem de rafturi modulare, după o rețetă suedeză

String System: cel mai adaptabil sistem de rafturi modulare, după o rețetă suedeză

 String System

Una dintre cele mai răspândite piese din casele suedezilor, sistemul de rafturi String, este, astăzi, la fel de atrăgător ca în urmă cu mai bine de 50 de ani, când a intrat pentru prima dată în producție.  Poate părea straniu ca o piesă atât de simplă – având la bază un raft din MDF susținut de paneluri suple laterale – să devină un design icon al secolului XX, însă la o privire mai atentă, motivele se înscriu pe o listă lungă.

Nils Strinning

String System, semnat Nils Strinning

Sistemul modular de rafturi String este extrem de adaptabil, servind simultan nevoilor de lucru / display / depozitare. Nu vorbim despre o soluție fixă, ci despre un înlocuitor al bibliotecilor masive care poate fi configurat după bunul plac: în timp, poți elimina sau adăuga elemente de diferite dimensiuni, în funcție de spațiul de care dispui.

String System semnat Nils Strinning

Colectia String System, semnata Nils Strinning

O poți face singur, cu ușurință, întrucât asamblarea acestora este una extrem de intuitivă, nefiind necesare echipamente sofisticate sau vreo pregătire profesională. Mai mult decât atât, String îți pune la dispoziție alternative pentru orice spațiu: fie că vorbim despre biblioteca din living, comoda TV, rafturile din bucătărie sau spațiul pentru depozitare din hol sau baie. Nu e de mirare că pentru generația anilor '50, acest nou tip de mobilier a devenit rapid extrem de tentant.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

E o piesă ce a fost recompensată, de-a lungul timpului, cu numeroase premii ale industriei (medalia de aur la Trienala din Milano  în 1954, "Excellent Swedish Design" în 1999). De fapt, String System a intrat în producție după ce a primit Premiul cel mare în cadrul unei competiții organizate de prestigiosul grup editorial Bonnier.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Brieful suna așa: dacă suedezii vor începe să își cumpere mai multe cărți, atunci au nevoie de un sistem pentru depozitare potrivit. Voiau o piesă versatilă, încăpătoare și accesibilă ca preț, ușor de transportat și de montat – criterii pe care sistemul arhitectului Nils Strinning, câștigătorul premiului, le bifa în totalitate. 

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Astăzi, sistemul String nu este atrăgător doar prin prisma funcționalităților sale multiple, ci și din punct de vedere al opțiunilor estetice disponibile: ai de ales între mai multe culori și finisaje de foarte bună calitate și le poți integra în scenarii diverse, indiferent de stil. String System e o investiție în timp: indiferent de curentele din zona designului de mobilier, acest sistem suplu și elegant rămâne atemporal.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Creează propriul sistem de rafturi pe site-ul oficial String cu ajutorul aplicației Build your own. Poți să te joci cu finisajele și să aranjezi elementele astfel încat rezultatul final să fie după placul și necesitățile tale.

Colectia String System, semnata Nils Strinning

Apoi, ne poți trimite schița pentru a primi o cotație de preț, sau poți să comanzi rapid elementele din magazinul nostru online. Simplu și elegant – în ton cu sistemul pe care îl construiești.

Te-ar putea interesa

Despre Târgul de la Stockholm sau prima mea experiență la un târg internațional de design interior
Scaunul de birou ergonomic: o decizie necesară

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.