Ghid de amenajare

Bouclé - cel mai în trend material textil

Bouclé - cel mai în trend material textil

Trendurile în amenajările de interior au adus în focus un material textil ce a fost popularizat în perioada de refacere de după al doilea război mondial. Bouclé-ul a fost pus sub lumina reflectoarelor de către Coco Chanel, l-a folosit în celebrele sale taioare, este vorba de un material textil, în general din lână, cu o suprafață texturată formată din mici bucle de fire.

Celebra Florence Knoll, una dintre promotorii modernismului în America, i-a cerut bunului ei prieten Eero Saarinen să conceapă un fotoliu care să o îmbrățișeze asemeni unui coș plin cu perne. Designerul a conceput minunatul Womb Chair pe care l-a tapițat cu îndrăznețul material bouclé. În scurt timp materialul a devenit foarte popular, atât în designul vestimentar cât și în interioare, de la draperii până la mobilier sau perne. Și asta cu atât mai mult cu cât epoca punea accent pe formele organice, rotunjite în design.

Pot fi văzute exemple excelente din acea perioadă semnate Saarinen, Pierre Paulin sau Vladimir Kagan. Astfel de piese au revenit în stilul interioarelor din 2020, prin urmare și materialele bouclé sunt din nou la căutare.

Realizate atât din lână cât și din bumbac, in sau fibre sintetice, tapițeriile bouclé, mai ales în tonuri deschise, alb murdar sau bej deschis, pot fi văzute în campaniile de lansare ale noilor modele sau reeditărilor de piese de mobilier din anii 30-40.

 

Evident, o astfel de tapițerie este destul de scumpă dar are niște beneficii evidente dincolo de aspectul său interesant: are o capacitate mare de absorbție a zgomotelor nedorite și dă o senzație de căldură, de intimitate fără să fie un material greoi precum blana naturală sau sintetică. În plus este un contrast excelent într-o locuință cu finisaje mai reci, gen ciment aparent sau podele tip șapă.

Un scaun tapițat cu bouclé se asortează bine cu o masă minimală, cu detalii geometrice. Arată senzațional pe o canapea sau fotoliu cu spătarul rotunjit. O manieră mai simplă de a integra material textil bouclé într-un decor este să-l folosiți pentru a tapița un pouf sau câteva perne răspândite pe canapea.

Un exemplu excelent de obiect de mobilier îmbrăcat în bouclé este fotoliul Little Petra reeditat de compania daneză AndTradition, creat de Viggo Boesen în 1938.

Vă sugerăm să ne contactați dacă doriți să includeți piese de mobilier tapițate cu bouclé în amenajarea locuinței sau spațiului vostru. Vom alege împreună cele mai potrivite creații pentru astfel de finisaj.

Te-ar putea interesa

Pauza de aer curat - cum să alegi mobilierul de exterior
Trend alert: Dark Stained Wood

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.