s
Blog
Milà: primul scaun din plastic semnat Jaime Hayón

Mila Chair de la Magis

2016 este anul în care spaniolul Jaime Hayón, unul dintre cei mai aclamați designeri ai timpurilor, experimentează pentru prima dată cu plasticul. Rezultatul se numește Milà și e un scaun accesibil, sculptural și expresiv, lansat anul acesta la Salonul de Mobilă de la Milano.

modernism Catalan Antoni Gaudi

Granițele estompate dintre arhitectură, sculptură și fantezie, tipice modernismului catalan, i-au servit drept inspirație lui Hayón.

Jaime Hayon

Lemnul, ceramica sau metalul, materiale ce se regăseau, până de curând, în portofoliul consacrat al lui spaniolului, nu ar fi putut să ducă ideea scaunului Milà până la capăt.

Mila Chair

Cumpără scaunul Milà din magazinul nostru online.

De aceea designerul și-a unit forțele cu compania italiană Magis, pionieră a tehnicii de turnare prin injecție asistată cu gaz (procesul de turnare de plastic în care un gaz de înaltă presiune este co-injectat împreună cu plasticul pentru a produce secțiuni tubulare discrete). Este o procedură ce folosește minimum de material pentru a crea o structură ușoară, însă robustă, adică exact ce își dorea Hayón de la acest scaun.

Mila Chair, un scaun semnat Jaime Hayon

Spătarul și brațele ramificate se joacă cu diverse grosimi pentru a crea ”spărturi” neregulate și geometrii organice, în armonie cu șezutul și picioarele suple. Scaunul este disponibil în mai multe culori și opțional poate avea șezutul și spătarul tapițate.

Mila, un scaun semnat Jaime Hayon

E o piesă elegantă, însă nepretențioasă, ce rupe din monotonia tipologiei scaunului de plastic și pe care ne-o imaginăm într-o sumedenie de contexte, în spațiul domestic și public deopotrivă.

  • Elena Stefan
  • Jaime HayonMagisMila
mobile