Tendințe

Cum se vede designul de obiect la Romanian Design Week 2016

Romanian Design Week 2016

sursă: Romanian Design Week

De patru ani încoace, când în aer se simte miros de vară și orașul începe să forfotească, peste harta Bucureștiului  se suprapune o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul: Romanian Design Week, un proiect al The Institute, se alătură celor 100 de design week-uri organizate în peste 60 de țări. Continuând tradiția edițiilor precedente, și anul acesta, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, este curatorul secțiunii ”design de obiect”, alături de un board de consultanți cărora le revin celelate discipline ale RDW (arhitectură, modă, grafică, design industrial) : Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Ovidiu Hrin, graphic designer și Stefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, Munchen.

 Sursă: PRO TV

În contextul unei alinieri în creștere la standardele industriei la nivel internațional, designul de obiect autohton este una dintre zonele în care progesul este cel mai vizibil și spectaculos, de la o ediție Romanian Design Week la alta.

RDW arată, anul acesta, mai bine ca oricând. Mult mai multe lucrări înscrise, o locație absolut fenomenală în inima capitalei, un interes major din partea publicului larg, dar și a presei internaționale. În legătură cu selecția pentru designul de obiect, putem observa o diferență calitativă semnificativă între propunerile designerilor la prima ediție și cele de anul acesta. Dacă atunci vorbeam cu precădere de prototipuri, acum avem în expoziție multe obiecte care vor fi puse pe piață în cel mai scurt timp.”, spune Mihai. 

Mihai Gurei la Romanian Desgin Week Conferences

Sursă: Romanian Design Week

Până pe 5 iunie, așadar, aveți timp să vedeți cele mai noi piese ce poartă semnătura unor designeri & studiouri precum Ubikubi, 201 Design Studio, Agnes Lukacs, Corvin Cristian,  Eliza Yokina, Mădălina Teler sau NOI DOI în Piața Amzei, gazda expoziției centrale de anul acesta.

Romanian Design Week 2016

Sursă: Dare to Rug

Cine își dorește să aprofundeze e invitat să încercuiască în agendă 29 mai, când Institute, the café, găzduiește conferința The designer’s new skin, în cadrul căreia Mihai Gurei e invitat să dezbată, alături de Max Fraser, jurnalist și colaborator London Design Festival, și Lucas Verweij, jurnalist Dezeen.com, puterea și limitele designului și ale creativității.

Romanian Design Week 2016

Sursă: Romanian Design Week

Discuția va avea loc de la ora 12.00 și va gravita în jurul evoluției designerului-antreprenor și a creativilor multi-talentați, care activează în mai multe domenii, dar și pe importanta meșteșugurilor și a aptitudinilor individuale ale specialiștilor.

Până atunci, vă invităm să schimbăm impresii la ceas de seară în grădina Casei Universitarilor astăzi, de la ora 18.00, la petrecerea de inaugurare a noii colecții Ubikubi: music, booze & fun din partea casei.

Ubikubi @ Romanian Design Week 2016

Sursă: Ubikubi

Programul complet al ediției Romanian Design Week de anul acesta poate fi văzut aici.

Te-ar putea interesa

Săptămâna designului la Milano: cele mai bune 5 momente
Milà: primul scaun din plastic semnat Jaime Hayón

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.