s
Blog
Work From Home - aspecte esențiale în organizarea biroului domestic

Lucrul de acasă a devenit o realitate pentru mulți dintre noi și abia acum putem înțelege ce este important pentru a crea un spațiu în care ne putem concentra. Fie că este vorba de un scaun bine conceput ergonomic, un iluminat potrivit pentru o discuție video sau accesorii esențiale pentru depozitarea instrumentelor de scris, orice detaliu contează atunci când nevoia de concentrare este pe primul loc.

→ Click aici ca să vezi sugestiile noastre de obiecte pentru biroul de acasă

Amenajarea locuințelor noastre include rar un spațiu dedicat pentru lucrul de acasă. Orice masă poate funcționa ca un birou dar nu orice scaun este ideal pentru acest scop. În timpul lucrului la calculator corpul nostru este rigid iar fără un scaun ergonomic zona lombară și cea cervicală au de suferit. Un truc simplu este să punem laptopul pe un suport înclinat astfel încât să forțăm privirea să se ridice. Echilibrăm poziția coloanei dar mușchii rămân rigizi ceea ce poate deveni inconforabil după 2-3 ore de lucru concentrat.

Cel mai la îndemână obiect care poate ține loc de scaun ergonomic este o minge de fitness. O altă soluție mai sustenabilă ar fi un scaun care are un minim de atribute ergonomice, mai precis unul care să ne ajute să corectăm poziția coloanei în timpul lucrului. Modelul Tip Ton de la Vitra a fost conceput pentru școli și permite folosirea pe două poziții de înclinare, una în care puteți lucra la computer și alta în care vă puteți relaxa un pic răsfoind o revistă sau întreținând o conversație. În ambele posturi designul scaunului va corecta poziția coloanei.

→ Click aici ca să vezi sugestiile noastre de obiecte pentru biroul de acasă

Se știe că un iluminat corect este de asemenea esențial în alegerea spațiului pentru lucru. Pe cât posibil, încercați să poziționați biroul sau masa de lucru în dreptul unei ferestre, ideal cu lumina din lateral. Când este înnorat sau pe înserate, o lampă de birou cu braț flexibil este recomandarea noastră. Modelele concepute de Anglepoise permit ajustarea lămpii în orice poziție fără ajutorul unor filete. Prin urmare le puteți folosi atât în timpul lucrului cât și în mijlocul unei sesiuni de discuții în sistem video-conferință. Cum? Orientând fluxul luminos către peretele din față, acesta se va reflecta în el iar chipul vostru va fi scăldat într-o lumină difuză ce nu creează umbre. O altă variantă este o lampă de masă cu iluminare indirectă și flux luminos ce poate fi modificat ca intensitate. Aceasta creează un halou ce nu deranjează privirea și compensează radiațiile luminoase ale ecranului.

Organizarea obiectelor de pe masă este de asemenea un aspect ce nu ar trebui neglijat. Dezordinea și haosul ne inhibă claritatea gândurilor și ne deranjează câmpul vizual. Cablurile trebuie grupate și aranjate cât mai departe de zona în care ținem carnețelul de scris și tastatura. Micile accesorii de papetărie trebuie depozitate la îndemână într-un sertar sau, dacă nu e posibil, într-un suport de depozitare portabil precum cele de la Vitra sau Hay. Un coș de gunoi aspectuos și un ceas de perete discret și elegant pot completa un spațiu de lucru inspirațional.

→ Click aici ca să vezi sugestiile noastre de obiecte pentru biroul de acasă

Și să nu uităm de o cană frumoasă din ceramică sau porțelan. Nu există exemplu mai bun decât modelele De Ceramică, concepute manual în atelierul Mădălinei Teler: sunt sufiecient de robuste încât să reziste unor potențiale mici incidente și vă feresc de posibilitatea de a vă opări mâna accidental. Dacă preferați cafeaua la filtru un recipient de la Frank Green vă asigură ore bune de conservare a temperaturii băuturilor. #workfromhome este acum mai mult decât un hashtag, este o stare de normalitate. Iar obiectele propuse de noi sunt gândite până la cel mai mic detaliu să vină în întâmpinarea nevoilor voastre ergonomice și estetice.

→ Click aici ca să vezi sugestiile noastre de obiecte pentru biroul de acasă

  • Mihai Gurei
  • About a ChairbirouDe CeramicaDesign nordicdesign scandinavHayiluminarea locuinteiiluminat birouMuutoorganizareSfaturi de amenajareVitra
mobile