Atunci când se deschide un nou local în București, în mod obișnuit prietenii îți dau de veste sau afli din surse locale, printate ori online. În cazul de față, Phill se numără printre puținele restaurante din România despre care poate unii dintre voi ați auzit prima dată de pe site-uri consacrate* din afară ce promovează designul interior.
Listat în portofoliul de reușite ale arhitectului Robert Marin (NUCA Studio) alături de clubul Embryo din capitală sau restaurantul Noir din Piatra Neamț, Phill găzduiește pe lângă un restaurant cu meniu gourmet și un loc de joacă pentru copii, o sală multifuncțională, concepută ca spațiu de recreere pentru adolescenți, și o cafenea. Întregul concept al spațiului se învârte în jurul ideii de conectivitate. Deși desfășurat pe două etaje și mai multe zone, spațiul este fluidizat prin formele organice, asocierile de materiale, cromatica îndrăzneață și liniile armonioase ce te fac să pierzi ideea de delimitare.
"Am folosit mijloace specifice unor subgenuri ale culturii pop, cum ar fi manga sau vinyl toy” afirmă arhitectul. Prezent atât în logo, cât și în interiorul spațiului, elefantul construit în mărime naturală (4 metri înălțime) reprezintă personajul central al amenajării. Făcând ușoară trecerea vizuală între cele două etaje, mascota realizată din materiale ușoare este stilizată în mod futurist și adaptată erei digitale. Nu orice elefant este fericitul posesor al unui iPod.
Alte componente ale designului interior, scaunele colorate din gama Eames Plastic produse de Vitra sau scaunele și mesele Bombo de la Magis, au fost integrate perfect în ansamblu. Respectă paleta de culori a amenajării și aduc un strop din spiritul vesel flower power al anilor '70.
Phill este o emblemă a bunului gust în materie de design și gastronomie, un spațiu ce merită văzut, cu delicatese ce trebuie încercate.
Arhitecți: Robert Marin, Andrei Rotariu, Mihnea Vieru, Mircea Adrian Mihai
Photo credits: Cosmin Dragomir