s
Proiecte
Apartament Z by Kiwi Studio

Scaunele Form, de la Normann Copenhagen

Design contemporan și new scandinavian : două coordonate au stat la baza apartamentului Z, din capitală, amenajat de Kiwi Studio pentru o familie tânără, cu trei copii. Rezultatul este un fel de minimalism scandinav mult mai cald și primitor, în care pastelurile și nuanțele neutre creează mai degrabă armonia din jurul accentelor de culoare și al bogăției de texturi și materiale naturale. 

Cu excepția camerei copiilor, unde tema nautică le-a fost impusă de cei trei băieți ai familiei, arhitecții s-au bucurat de încrederea deplină a proprietarilor și de libertatea de a construi povestea fiecărei camere. ”Ne-a ajutat mult și faptul că avem deja o relație stabilă de furnizori cu care lucrăm, oameni cărora le putem cere soluții adaptate pentru fiecare lucrare în parte, fie că vorbim de lumini, mobilă sau decorațiuni”, povestesc Cosmina și Adi Aloman, cele două jumătăți care compun Kiwi Studio.

„Dacă ar fi să alcătuim un top al pieselor preferate, pe primul loc s-ar afla pluta. Pentru că e naturală, eco-friendly, ușor de adaptat în spații diverse, în sfârșit, pur și simplu frumoasă. Noi am ales combinația negru, galben și natur – chestie de preferință, dar s-a potrivit foarte bine cu celelalte alegeri în tonuri mai lejere, pastelurile și griurile. Urmează în top noptierele De La Espada – pentru că sunt atât de simple, încât sfidează perfecțiunea. Îmbinate milimetric, fără greșeală, iar materialul din care sunt făcute, lemn de nuc, promite să îmbătrânească frumos, așa încât aceste piese sunt o investiție bună din toate punctele de vedere, financiar și esetic. Ne-au mai plăcut lămpile, toate, fără excepție, și bineînțeles fotoliul Silencio de la Sancal, care ni se pare că arată bine oriunde l-ai pune, într-un cadru minimalist, nordic, industrial, sau cine știe cum altfel”, adaugă arhitecții.  

Iar pentru noi e o bucurie să vedem o zonă de dining luminoasă și primitoare, în care vedete sunt scaunele Form, de la Normann Copenhagen, sau un dormitor populat de piese de poveste, integrate elegant, precum scaunul About a Chair sau generosul Silencio, de care proprietarii se vor bucura cu siguranță timp îndelungat.

Ceas George Nelson

Scaunele Form, de la Normann Copenhagen

Lampa Norm 69 XXL

fotoliu Silencio, de la Sancal

Noptiera Maya, de la De La Espada

Eames House Birdfotoliu Silencio, de la Sancal

Scaun About a Chair

puf Sumo, de la Normann Copenhagen

Dormitor Kiwi Studio

Fotografii prin KiwiStudio

 

SELECTIE PRODUSE

  • Elena Stefan
mobile