s
Proiecte
Locuință unifamilială pe strada Tolstoi, semnată Outline Architecture Office

Eames Plastic Chairs

De bijuteria arhitecturală pe care o puteți vedea în amănunt mai jos s-au ocupat arhitecții Cristina Barna și Sorin Diaconescu, de la Outline Architecture Office. De la proiect, arhitectură, amenajare interioară și până la peisagistică, aceștia au construit superbul cămin al unei familii cu doi copii, folosindu-se într-o manieră impresionantă de suprafața mică a terenului avut la dispoziție.

În jurul unui living central, deschis pe întreaga înălțime a stucturii, încăperile comunică armonios între ele. Spații precum holuri și scări, ce ar constitui într-o structură convențională zone închise, devin o extensie a livingului, definind volumul simplu, monilitic al casei.

În cele patru niveluri ale casei dezvoltate pe verticală, inundate de lumină naturală, piese de mobilier iconice dau culoare diverselor spații: celebrele Eames Plastic Chair punctează o zonă elegantă și aerisită de dining, în timp ce scaunele Leaf îmbie la relaxare pe sundeck. Balansoarul Eames RAR ”se leagănă” la soare în vecinătatea unui copac devenit centrul de greutate al locuinței.

Poezie, armonie și o comunicare naturală cu exteriorul descriu această casă desprinsă de peisajul bucureștean, a cărei poveste este concepută astfel încât să evolueze odată cu locuitorii săi.

Eames RAR Chair

Outline Architecture

Eames RAR Chair

Eames Plastic Chair

Eames Plastic Chair

Acapulco Chair, de la OK Design

Leaf Chair

 Fotografii: Sorin Diaconescu

 SELECTIE PRODUSE

 

  • Elena Stefan
  • AcapulcoEamesGrand ReposHAYMags SofaOutline Architecture OfficeVitra
mobile