s
Blog
TOLIX în premieră în România

Intro aduce în premieră în România brand-ul TOLIX, o companie franceză cu o tradiție de aproape 100 de ani în istoria producției de mobilier din metal.

Xavier Pauchard - fondatorul companiei TOLIX- a fost unul dintre pionierii galvanizării în Franța. Scaunele create de el în perioada interbelică au devenit extrem de populare pe tot teritoriul Franței. Erau ușoare, cu un aspect industrial, stivuibile și nu rugineau. Nu a durat mult până ce scaunele au umplut școli, spitale sau fabrici, dar mai ales cafenele și terase, devenind astfel epitomul scaunelor de bistro franțuzesc.

Până și azi, compania produce aceleași modele, folosindu-se de know-how-ul lor, de cele mai moderne tehnici de producție dar și de meșteșugul perfecționat de-a lungul deceniiilor de către meșterii artizani. În 2006, Tolix primește distincția  «A Living Heritage Enterprise» acordată de către Ministerul Economiei, Finanțelor și Industriei din Franța.

Astăzi, scaunul este considerat un icon al erei sale. Piese vintage fac deliciul licitațiilor și se regăsesc în colecțiile muzeelor de design din lumea întreagă precum și în interioare moderniste.

  • Eli Țara
  • noutățiTolix
mobile