Design Icons

Eames Plastic. Unde-s trei e loc de patru.

Eames Plastic. Unde-s trei e loc de patru.

Designul este parte integrantă din activitățile noastre de zi cu zi, fie că este vorba de ambalajul unui obiect, un articol vestimentar, o aplicație de mobil sau o piesă de mobilier. Multe dintre aceste lucruri devin autentice simboluri culturale, care marchează o epocă sau un mod de gândire, atât estetic cât și funcțional. Unele dintre ele depășesc stilul unei perioade istorice și completează perfect modul de viață contemporan.

Un astfel de icon este Eames Plastic, creația designerilor americani Charles și Ray Eames. Conceput în 1948 cu ocazia unui concurs intitulat "Low Cost Furniture Design" și inițiat de Muzeul de Artă Modernă din New York, scaunul a intrat în producție la scurt timp după, pe baza unui procedeu industrial dezvoltat în premieră alaturi de compania Zenith Plastics. Modelul a devenit astfel primul scaun din plastic produs în serie.

Intro celebrează geniul soților Eames printr-o serie de prezentări în showroom care debutează cu acest produs, disponibil în variante cu sau fără cotiere, într-o pleiadă de culori și opțiuni pentru tipul de bază. De curând producătorul Vitra a adăugat și posibilitatea de a tapița pe interior scaunul dorit. Noi am pregătit un stoc consistent compus dintr-o diversitate de modele, cu sau fără tapițerie, în combinații de culori delicioase precum muștar cu ciocolatiu sau negru cu roșu-cognac. Ne dorim să le răspândim în cât mai multe case așa că orice achiziție de minim trei scaune va fi însoțită automat de un al patrulea!

Un obiect iconic precum Eames Plastic se integrează cu ușurință într-un interior actual alături de mobilier realizat recent. Am simțit așadar că îl putem asocia în mod firesc cu piese de design vestimentar ieșite din imaginația unor creatori români din noul val.

109, adică Ioana Dumitrescu și Marina Moldovan, reprezintă un brand nou în România ce lansează haine în ediție limitată. Rochia din catifea face parte din colecția "Sport Negru" și este accesoriul perfect pentru eleganta variantă a scaunului DAR (Dining Height Armchair R-Wire Base). Cu ajutorul lor am creat o atmosferă enigmatică ce te îmbie să savurezi un pahar de lichior.

109
Eames Plastic DAR

Murmur reprezintă brand-ul Andreei Bădală, un designer care a lucrat pentru Alexander McQueen, Richard Nicoll, Tata-Naka, Emilio de la Morena, Venera Arapu și Maria Lucia Hohan. Hainele ei sunt " purtabile de zi și de seară, pentru femei care se îmbracă pentru a seduce și pentru a fi, în final, dezvelite și descoperite, într-un gest al abandonului, devotamentului și iubirii." Însă iubirea poate fi uneori cu scântei, mai ales atunci când ai la îndemână un DSW (Dining Side Chair Wood) îmbrăcat într-un roșu pasional.

Murmur

Eames Plastic DSW

Ioana Ciolacu Miron are 28 de ani și se bucură de o bună reputație datorită celor două colecții lansate. Anul acesta a câștigat premiul doi la European Fashion Awards FASH 2011 în Germania cu colecția Muna, al cărei concept se învârte în jurul ideii de ou. RAR (Rocking Armchair Rod Base), scaunul balansoar de culoarea muștarului s-a combinat perfect atât cu ideea ținutei, cât și din punct de vedere coloristic.

Ioana Ciolacu

Eames Plastic RAR

Laura Vargălui este deja un nume în moda din România. A fost stilist ani de zile la revista Elle și mai nou și-a lansat colecția "Praf". Hainele sunt lucrate pe finet, un bumbac pufos folosit pentru scutecele nou născuților. Nu este de mirare faptul că am asociat  DSW (Dining Side Chair Wood) de culoare crém cu albul murdar al "prafului".

Laura Vărgălui

Eames Plastic DSW

Tărâmurile arhitecturii, geometriei și ale designului japonez se contopesc în colecția Tumult a Dianei Niță, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din București. Nu a fost deloc greu ca rochia cu print 3D să se potrivească mănușă cu modelul DSR (Dining Side Chair Rod Base) mauve grey.

Diana Niță

Eames Plastic DSR 

Te-ar putea interesa

TOLIX în premieră în România
Ajutor la curățenie

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.