s
Blog
Eames Demetrios, director Eames Office

Eames Demetrios va susține o conferință în seara vernisajului expoziției retrospective "Eames by Vitra". Un eveniment susținut de revista Zeppelin.

27 septembrie 2012, la The Ark, strada Uranus nr. 150, orele 19:00

Eames Demetrios este o personalitate multivalentă, cunoscută în lumea designului ca nepot al legendarului duo Charles și Ray Eames și apreciat pentru activitatea sa în calitate de director al Eames Office din California. Văzut ca un vârf de lance, Eames Office a reușit să pună în valoare moștenirea culturală a cuplului și să facă cunoscut și altor generații patrimoniul celor mai influenți designeri americani ai secolului XX.

Eames Demetrios a copilărit în San Francisco, centrul cultural al nordului Californiei, iar după terminarea colegiului a obținut o diplomă în Arte de la Harvard. Apoi, s-a reîntors în California, Los Angeles, pentru a lucra în industria filmului. A activat ca editor video, cameraman și sunetist, acumulând experiența care mai târziu l-a ajutat  să își producă propriile filme și scurt metraje.

Astfel, Eames Demetrios a devenit un artist și un cineast remarcabil. Kcymaerxthaere este un proiect ce se află în continuă desfășurare de câțiva ani. Reprezintă o ficțiune tridimensională și interactivă, „o reinterpretare bifurcată“ a lumii, a peisajelor și istoriei sale. Eames călătorește în toată lumea descoperind povești despre oameni imaginari și întâmplări, iar mai apoi memorează în gravură aceste narațiuni pe plăcuțe de bronz. Este un proiect amplu despre care poți descoperi mai multe pe site-ul oficial Kcymaerxthaere.

În ultimii 20 de ani, americanul a reușit să își completeze portofoliul cu peste 40 de filme și scurt metraje. Rezultatele muncii sale sunt repartizate în mai multe colecții private și asta cu ajutorul Universității Georgia din Statele Unite ale Americii. Filmele create de Eames Demetrios au fost prezentate în numeroase muzee și festivaluri de film, cum ar fi Biblioteca Congresului, Gulbenkian (Portugalia), Institutul Smithsonian, MOCA (LA), LACMA (LA), Muzeul de Artă Meguro (Tokyo), Film Forum (LA), Festivalul de film Sundance ori Festivalul de film din Cairo. Unele dintre ele se pot viziona pe  www.DASFimFest.com

Deasemenea, Eames Demetrios este președinte al fundației ce se ocupă de prezervarea casei Eames din Santa Monica, California, în care cei doi mari designeri au locuit. "The Charles and Ray Eames House Preservation Foundation"  este dedicată protejării locuinței-muzeu și asigură experiențe educaționale ce celebrează moștenirea culturală a cuplului de designeri. Eames Foundation este o organizație non-profit, fondată în anul 2004.


Eames Demetrios este și autorul câtorva cărți dintre care amintim "An Eames Primer" și "Eames/Vitra". Prima menționată este utilizată și recomandată școlilor de arhitectură și design din întreaga lume. Ambele au fost lansate în colaborare și cu sprijinul companiei Vitra. Vitra este singurul producător autorizat al produselor Charles și Ray Eames pentru Europa și Orientul Mijlociu.

Printre alți clienți importanți, Eames Demetrios colaborează cu Emeco, Coca-Cola și Academia de Științe din California. Susține conferințe în întreaga SUA și în peste alte 19 țări de pe glob. Demetrios continuă să țină dese prelegeri pe subiecte diverse, ce variază de la design la știință, de la sustenabilitate la propria sa muncă. Totodată, americanul deține DASFilmFest, un blog concentrat pe design, arhitectură și subiecte legate de sustenabilitate. Locuiește în sudul Californiei împreună cu soția și cei doi copii și se pare ca asta nu-i ocupă tot timpul.

  • Eli Țara
  • EameseditorialVitra

Comentarii la acest articol ( 0 )

Lasă un comentariu

mobile