s
Blog
Am făcut bradul!

Se spune că împodobirea bradului este un obicei ce datează încă din secolul XV. În acea vreme, pomul era decorat cu mere, dulciuri și lumânări aprinse, însă cu trecerea anilor, tradițiile s-au schimbat. În timp ce unii încă păstrează vechile datini, alții recurg la variante moderne, mult mai prietenoase cu mediul înconjurător și aleg să își construiască bradul din diverse materiale alternative, în felurite culori și forme.

În acest sezon rece, bineînțeles că și noi am ales să înlocuim verdele nemuritor și mirosul de cetină cu un brad informal însă cu adevărat special. “Ramurile ninse” se numesc Corniches, sunt semnate de apreciații frați Bouroullec și produse de Vitra. Lansate în 2012, aceste rafturi solitare au fost create din nevoia spontană de a așeza diverse decorațiuni și mărunțișuri într-un anume loc. Corniches sunt mai mult decât niște simple rafturi orizontale. Sunt piese individuale, văzute ca niște proeminențe izolate, însă fiecare în parte cu personalitatea sa. Le poți aplica foarte repede și ușor pe peretele din living, la ușa de la intrare sau ca etajeră în baie. Realizate din ABS lucios, Corniches sunt disponibile pe trei dimensiuni și lăcuite alb sau negru.


Globurile, fundițele și beteala bradului au fost și ele înlocuite de mici accesorii ce dau culoare și un strop de umor întregii compoziții. Răspândite pe ici pe colo găsim figurinele lemnoase din esență de pin și pictate manual. Wooden Dolls s-au născut din pasiunea și fascinația lui Alexander Girard* pentru arta populară a Americii de Sud, Asiei și Europei. Deși inițial au fost gândite pentru locuința designerului din Santa Fe (SUA), păpușile au fost adoptate de către Vitra Design Museum și mai apoi scoase pe piață pentru ca și noi să ne putem bucura de ele.

* Alături de Charles și Ray Eames și George Nelson, Alexander Girard este una dintre figurile reprezentative designului american postbelic. Pasionat de forme abstracte, geometrie și constelații de culori, Girard a fost mulți ani director al secției de textile în cadrul companiei Herman Miller. 

  • Eli Țara
  • Evenimente Intro
mobile