Tendințe

Noutăți de la Paris

Noutăți de la Paris

Bianualul târg Maison et Objet din Paris a fost inclus de către site-ul consacrat DesignBoom în top 3 cele mai importante evenimente de design interior din Europa și a fost descris ca o colecție impresionantă de inovație și talent strânsă sub aceeași umbrelă. Maison et Objet servește ca bun prilej pentru a inspira prin repere creative și pentru a aduna cea mai bună doză de noutăți în materie de accesorii venită din partea unor branduri reputate precum Tom Dixon, De La Espada, SCP, Normann Copenhagen, Hay și mulți alții.

Pentru că în fiecare an suntem prezenți la evenimente de această amploare, iată că și în cazul de față "am semnat condica". Îți prezentăm în ansamblu cele mai noi produse abia lansate de furnizorii noștri la Paris.

În acest sezon rece, Tom Dixon și-a reînnoit colecția de accesorii “Eclectic” cu o serie de artefacte special concepute pentru bucătăria clientului sofisticat, un set elegant pentru servitul ceaiului și o trusă de geometrie pentru arhitectul modern. Toate accesoriile sunt lucrate din materiale primitive precum marmură sau alamă și finisate auriu sau argintiu.

Continuând cu alt brand britanic, SCP a lansat câteva cuiere și rafturi noi, precum și o colecție de lămpi din celebra ceramică modelată în Stoke-on-Trent, capitala celui mai fin porțelan englezesc. Un alt plus de menționat ar fi introducerea câtorva finisaje noi pentru obiectele realizate din lemn.

Designerii turci de la Autoban au lansat o nouă opțiune de finisaj pentru întreaga lor colecție de mobilier: castanul băițuit negru. Cât despre Matthew Hilton îți putem spune că a creat două covoare, Tile și Link, inspirate de texturile și pavajele străzilor din centrul vechi al orașului Porto, Portugalia. Iar Soren Rose Studio a prezentat noile adiții ale colecției Park Avenue: un pat, o bibliotecă și o măsuță – ottoman. Ca și Autoban, Soren Rose a adăugat nucul american băițuit negru, un nou finisaj ce poate fi ales pentru orice piesă comandată din colecție.

Ne mutăm atenția către Scandinavia și vorbim puțin despre danezii de la Hay, Muuto și Normann Copenhagen, care au ales să își extindă colecția de accesorii cu noi produse sau finisaje în nuanțe pastelate. Muuto și-a lărgit paleta de culori pentru multe piese de mobilier, textile și accesorii și totodată a lansat două noi lămpi de masă numite Leaf și Up.

Cei de la Hay au prezentat publicului noile accesorii de papetărie și birotică, plus o colecție nouă de genți și portofele. Să nu uităm de nenumăratele textile noi, începând cu femininele batiste cu buline și până la masculinul covor în carouri.

Cât despre Normann Copenhagen nu ne rămâne decât să înșiruim multitudinea de produse frumoase lansate cu ocazia târgului: oglinzile Fold, Flip și Ready, așternuturile Cube și Plus, seria de pernuțe Frame, vazele Agnes, lampa Norm12 și noile culori și finisaje ale cuierelor Dropit, pufului Sumo, măsuței Tablo și canapelei Onkel.


Italienii de la Diamantini & Domeniconi au reușit din nou să ne surprindă cu un nou val de ceasuri cu forme insolite și culori apetisante, din metal sau lemn lăcuit, de masă sau de perete.

Mangas Space se numește noua colecție de covoare și pufuri produse de Gan Rugs. Cu un design semnat de Patricia Urquiola, Gandia Blasco susține că această colecție a revoluționat industria covoarelor și a împletiturii textile. Așteptăm de la ei mai multe detalii. Până atunci te lăsăm să îți bucuri privirea cu aceste imagini.

Ultimul brand, dar cu siguranță printre cele dintâi, Moustache ne-a demonstrat încă o dată că talerele cu estetică și funcționalitate nu se debalansează așa ușor . Accesoriile acestui brand francez continuă să ne aducă zâmbetul pe buze și sclipiri în ochi. Printre noutăți enumerăm măsuța Baobab, vazele Heirloom, noile culori ale tabureților Box și o serie de rafturi versatile ce își pot găsi rapid un loc în orice încăpere a casei tale.


Te-ar putea interesa

Am făcut bradul!
Săptămâna de design din Stockholm

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.