s
Blog
Stilul industrial

Trendurile reprezintă un subiect incitant fie că vorbim de modă, economie sau design interior. În ultima vreme se observă o preocupare acută legată de materialele naturale, reciclare, ecologie și întoarcere la origini.

Așa numitul “stil industrial” în amenajările de interior presupune o abordare frustă a interiorului. Pereții sunt curățați de secretele timpului scurs sau sunt lăsați neatinși de tencuială. Podelele sunt păstrate cu orice preț: dușumele vechi din lemn masiv, parchet de demult sau plăci de gresie artizanală. Spațiul este “înnobilat” cu bârne greoaie din lemn sau traverse din fier turnat.

Mobilierul și corpurile de iluminat completează holistic o astfel de abordare: obiecte de anticariat sunt îmbinate cu piese funcționale de design contemporan realizate din materiale precum metal (cupru sau alama sunt la mare căutare), sticlă (mai ales cea turnată), ceramică sau lemn în esențe dure precum nucul, stejarul sau frasinul. Printr-o astfel de îmbinare subtilă, interiorul pare că are o poveste chiar dacă amenajarea este recentă. Stau mărturie proiectele de amenajare ale unor designeri precum Corvin Cristian sau Mihai Popescu: restaurantul Lacrimi și Sfinți, pub-ul Energiea, localul Biutiful sau cel mai recent Curtea Berarilor.

  • Mihai Gurei
  • editorialTom Dixon
mobile