s
Blog
imm Cologne deschide sezonul evenimentelor de design interior

foto: brabbu.com

Calendarul industriei de mobilier roșește de bucurie săptămâna aceasta cu ocazia imm Cologne, primul târg de mobilier de amploare din 2014 și unul dintre liderii industriei organizatoare de târguri la nivel mondial. Până pe 19 ianuarie, perindarea între standurile celor mai în vogă producători de mobilier ai momentului îi transformă pe vizitatori în primii connaisseuri ai tendințelor anului în materie de amenajare și design interior.  

Colecția Vitra Home 2014 cuprinde design iconuri și piese contemporane semnate de nume sonore precum Charles & Ray Eames, Jean Prouvé, Ronan & Erwan Bouroullec sau Antonio Citterio. În fotografie, regăsiți faimoasa creație a geniilor Eames, Lounge Chair & Ottoman, lansată după mai bine de cinci decenii în varianta negru integral. În aceeași ediție specială “All in Black” a fost integrat, de curând, un nou model din colecția Eames Stool, semnat de același cuplu celebru.

Cei de la Normann Copenhagen au pregătit pentru primăvara lui 2014 un portofoliu de 18 noi piese nou-nouțe între care lămpi, textile moi încântătoare și accesorii inedite în culori proaspete.

Cu ocazia târgului, designerul stabilit în Munich, Konstantin Grcic, lansează o nouă paletă de culori pentru seria de măsuțe ocazionale “Diana” (foto 1) și masa “Pallas” (foto 2), produse de ClassiCon. Colecția de piese realizate din foaie de metal și vopsite în câmp electrostatic cuprinde nuanțe noi de galben-miere, albastru - ocean, roșu coral, maro-bronz, maro-ciocolatiu și alb-aluminiu.

Cei de la Discipline se află pentru prima dată la Köln anul acesta și s-au remarcat deja ca una dintre cele mai distinse prezențe în cadrul “Pure Editions”, un spațiu dedicat curatorilor de design contemporan și concepte vizionare. Scaunul Pocket, semnat Ding 3000 și realizat din piele și lemn de stejar, se remarcă între noutățile expuse de cei de la Discipline, alături de o mulțime de obiecte și accesorii ce îmbină inspirația scandinavă cu un strop de jovialitate tipic italienească.

 

Danezii de la Muuto își prezintă și ei noutățile, între care canapeaua Oslo, semnată de prolificii designeri norvegieni Anderssen & Voll. Cu rotunjimile ei delicate și îmbietoare, Oslo nu este decât o extensie firească a spiritului nordic și prietenos ce definește brandul Muuto.

Cele mai proaspete informații de la imm Cologne se regăsesc zilnic pe site-ul http://www.imm-cologne.com/ și pagina de Facebook dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/immcologne

 

  • Elena Stefan
  • Tendințe
mobile