Tendințe

Săptămâna designului la Milano: cele mai bune 5 momente

Săptămâna designului la Milano: cele mai bune 5 momente

Brera Design District

Nu există un prilej mai oportun pentru a exprimenta deliciile pe care Milano ți le poate oferi decât Săptămâna designului, care se petrece în miez de primăvară, în fiecare an. Nici nu e necesar să fii un connaisseur ca să te bucuri de aceste zile în timpul cărora metropola Lombardiei îți deschide porțile celor mai frumoase clădiri, palate și curți interioare , împânzite de vegetația mediteraneană veșnic verde. Însă bucuria e cel puțin dublată, pentru că în aceste spații impresionante vei avea parte de instalații și expoziții ce se întrec în farmec și impozanță, prezentate de brandurile de anvergură ale industriei. Din fericire, espresso-ul italian e disponibil la tot pasul, numai-bine ca să îți iei o doză proaspătă de energie și să îți dorești să vezi încă și mai mult.

Casa Vitra

Casa Vitra

  1. Casa Vitra

În vecinătatea pietonalei efervescente Corso Como, Vitra a instalat ”Colour Machine”, un omagiu adus culorilor și texturilor din portofoliul său generos, după un studiu de cercetare de mai bine de un deceniu, realizat în colaborare cu designerul olandez Hella Jongerius.

Casa Vitra

Casa Vitra

Casa Vitra

La nivelurile superioare ale aceleiași clădiri transformate, temporar, în ”Casa Vitra”, ne-am lăsat seduși de piesele de mobilier semnate de câțiva dintre cei mai importanți designeri ai timpurilor, produse de reputata companie germano-elvețiană: un mic paradis de confort și culoare, în plină coerență cu instalația conceptuală amintită mai sus.

The Restaurant, de Tom Dixon

The Restaurant

  1. ”The Restaurant”, de Caesarstone & Tom Dixon

”Cum îi determini pe oameni să se oprească și să aprecieze pe îndelete ceva în timpul efervescenței de la Milano? Invită-i la masă” – e de părere britanicul Tom Dixon. Designerul și-a unit forțele, anul acesta, cu producătorul de cuarț Caesarstone, autorul unor expoziții memorabile la edițiile precedente ale Săptămânii designului de la Milano, punând bazele instalației multisenzoriale  ”The Restaurant by Caesarstone & Tom Dixon”. 

The Restaurant

The Restaurant

Găzduit de unul dintre cele mai frumoase spații din Milano: Rotonda della Besana, construit la începutul secolulu al XVIII-la în stil baroc tardiv, ”restaurantul” lui Tom Dixon a cuprins patru bucătării conceptuale, al căror design și meniu erau inspirate de  elementele primordiale: Pământ, Foc, Apă și Aer.

Structure

Structure2

  1. Structure, Norwegian Contemporary Crafts and Design

În Ventura Lambrate, un cartier periferic definit de hale industriale, ce se transformă, în fiecare an, într-una dintre zonele-cheie ale FuoriSalone, am zăbovit ceva mai mult printre piesele expuse în cadrul expoziției ”Structure”, dedicată designului norvegian.

Structure3

Structure4

Obiectele în culori calde, pastelate și materiale naturale, delicate,  erau semnate de designeri nordici precum Andreas Engesvik, Lars Beller Fjetland sau Noidoi, studioul norvegian cu gene românești creat de Kathrine Lønstad și Cosmin Cioroiu.

nendo Manga Chairs

nendo manga chairs

  1. nendo: Manga Chairs

Chiostro Minore di San Simpliciano , încă un monument arhitectural și istoric important al orașului, a fost deschis publicului cu ocazia uneia dintre cele mai frumoase expoziții din timpul FuoriSalone: ”50 manga chairs”, semnată de celebrul studio japonez nendo, o colecție de scaune inspirate de elementele grafice tipice benzilor desenate.

nendo manga chairs

nendo manga chairs

Fiecare dintre aceste scaune realizate din oțel inoxidabil polisat reprezenta un element diferit al universului manga, de la sudoare și lacrimi până la bula de dialog specifică.

hay la pelota

hay la pelota

  1. HAY @ La Pelota

În inima Brerei, cunoscut drept ”cartierul artiștilor” din Milano, în spațiul pus la dispoziție de La Pelota – o altă locație istorică, de data asta cu iz avangardist – danezii de la HAY au expus cele mai noi piese din portofoliu.

Hay La Pelota

Hay La Pelota

De-a lungul unui labirint de cuburi superb amenajate am văzut highlighturile colecției HAY de anul acesta: corpuri de iluminat lansate sub noul brand Wrong London, canapeaua customizabilă Can, semnată Ronan & Erwan Bouroullec, sau noul scaun 13Eighty, semnat Scholten & Baijings.

Milan Design Week

Impresiile le-am schimbat pe terasa împânzită de piese din colecția de mobilier outdoor Palissade, semnată de aceiași Bouroullec : nimic mai mult de dorit, la sfâșitul unor zile frumoase și pline.

Te-ar putea interesa

Scaunul de birou ergonomic: o decizie necesară

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.