s
Blog
Ștefan Liuțe, despre provocările organizațiilor de astăzi

Invitat la conferința ”Breaking the walls. Evoluția organizațiilor: estetică, identitate, comunicare”, din cadrul Romanian Design Week 2014, Ștefan Liuțe ne împărtășește gândurile sale în legătură cu principalele provocări pe care companiile le întâmpină, în zilele noastre, din prisma organizării spațiului de lucru și a culturii organizaționale. 

 

Care sunt cele mai importante trei considerente pe care o organizație trebuie să le aibă în vedere în amenajarea spațiului de lucru, exceptând costurile?

Dincolo de buget, cele mai importante aspecte pe care o organizație trebuie să le aibă în vedere atunci când amenajează un spațiu de lucru sunt: ergonomia spațiului, care combină eficiența (productivitatea), siguranța și ușurința în folosire; cultura organizațională, căci cultura și spațiul de lucru se influențează reciproc și profund; sustenabilitatea, căci spațiile de lucru și obiectele care le populează se schimbă astăzi mult mai frecvent ca acum 20-30 de ani, iar resursele necesare pentru întreținerea lor sunt tot mai costisitoare, nu doar financiar ci și din punct de vedere al mediului fizic și social.

Cum s-a schimbat modul de interacțiune între membrii organizațiilor actuale față de cele de acum 10 ani?

Cred că avem cu toții mai multe de făcut și mai repede. Încă de mici. Și astfel devenim superficiali și grăbiți chiar și atunci când avem timp. Interacțiunea directă, față în față, e adesea înlocuită de cea mediată: un SMS sau un email înlocuiesc acum chiar și o convorbire telefonică.

Care sunt primele aspecte privitoare la locul de muncă ce îi vor interesa pe angajații din generațiile viitoare?

Cred că cel mai important aspect va fi felul în care locul de muncă îi va face să fie mai productivi. Pentru că dacă adunarea multor oameni într-un loc nu îi ajută să își facă treaba mai bine, atunci ei vor prefera să lucreze de acasă sau dintr-o altă locație ori de câte ori acest lucru devine posibil (un lucrător de birou cu un laptop face asta ușor, dar un constructor auto nu).

Ștefan Liuțe este co-fondator și director de strategie al agenţiei de branding Storience. În cadrul conferinței de marți, ora 10.00, la Hotel Howard Johnson, Ștefan ne va vorbi despre cum fac branding spațiile în care muncim. 

Toate detaliile despre conferință, precum și condițiile de înscriere, se regăsesc aici: http://introdesign.ro/pages/breakingthewalls

Foto: Officesnapshots.com; Homepolish.com

  • Elena Stefan
  • Conferinta Breaking the wallsStefan Liute
mobile