s
Blog
Maison & Objet: noutățile ediției de toamnă

Cele mai fresh accesorii de mobilier, menite să înveselească interioare de pretutindeni în prag de sezon rece, au facut deliciul ediției de toamnă a târgului bianual de mobilier și decorațiuni Maison & Objet. Trecem în revistă highlighturile prezentate la Paris, în cadrul unuia dintre cele mai anticipate evenimente internaționale de design de mobilier.

London Calling în Paris

Desemnat Designerul Anului la ediția de anul acesta, Tom Dixon a prezentat, la Paris, o serie de accesorii inspirate din patrimoniul britanic și influențate de industrii variate -- inginerie, fizică sau natură. Prezența companiei britanice la Maison & Objet anul acesta a luat forma The Factory – o instalație bazată pe producție pe loc, o unitate de ambalare și un magazin pop-up, menite să ilustreze viteza cu care se creează și se vând idei în zilele noastre.

Între accesoriile prezentate, o valoare simbolică specială au avut-o cele patru aromatizatoare din seria Mud, produse pe loc în ediție limitată. Colecția cuprindea artefacte sculpturale infuzate de mirosul de cărămidă roșie, brândușe și urzici – felul lui Tom Dixon de a defini parfumul de Londra. Două difuzoare realizate din cărămidă roșie de construcție, un altul în formă de obelisc din același material, însă sprijinit pe o bază glazurată cu oxid de mangan și o lumânare găzduită de un recipient din aluminiu turnat, cu capac din oțel emailat, au fost create spre curiozitatea și încântarea publicului de la târg.  

Între accesoriile nou-lansate se numără și Tank, o serie de recipiente elegante din sticlă suflată, tăiată la rece, cuprinzând un decantor, o carafă și două pahare, sfeșnicele Axis, realizate din sticlă presată de mână, și o nouă adiție în colecția de semne de carte Bookworm, în formă de păpădie.

Design inspirat de micile plăceri ale vieții – Normann Copenhagen

Toamna aceasta, cei de la Normann Copenhagen au lansat o serie de accesorii inspirate de micile plăceri ale vieții. Noua colecție, cu care au fost prezenți la Paris, cuprinde o serie de pernuțe, pături, vaze, cutii de depozitare, obiecte decorative și accesorii de bucătărie, menite să îndulcească obiceiurile de rutină zilnică.

Termosul Geo e însoțit, acum, de o serie de noi piese definite de aceeași geometrie ascuțită, masculină: o tavă, o carafă, un bol pentru zahăr și câteva borcănașe cu capac.

Lămpile Cap vin cu un design jucăuș, cu personalitate, bazat pe exclusiv pe forme rotunjite. Disponibile într-o paletă largă de culori calde, Cap condimentează de minune decorul unei camere în stil netru.

Colecția Brilliant cuprinde o serie de recipiente cu capac transparent, în culori inspirate de pietrele prețioase. Când nu servesc depozitării micilor accesorii: chei, monezi, discuri din bumbac, sau, de ce nu, dințișorii de lapte ai celor mici, Brilliant pot fi așezate frumos pe o măsuță sau pervaz, îndeplinind cu succes rolul de obiect decorativ.

Păturilor Ekko, spun cei de la Normann, le găsim întotdeauna o scuză bună: fie că e vorba de o seară de vară răcoroasă în grădină, sau de o după-amiază de iarnă în pat, cu o carte bună, păturile semnate Günzler.Polmar sunt o sursă de stare de bine, indiferent de sezon.

BuzziSpace prezintă o serie de piese clasice semnate Ernest Race

Prezenți pentru prima dată la Maison & Objet anul acesta, BuzziSpace au deics să îi aducă un omagiu celebrului designer britanic Ernest Race, relansând sub denumirea de ”BuzziSpace Legends” câteva dintre piesele iconice create de acesta, precum scaunele Antelope, BA3 sau balansoarul Rocker.

La jumătatea secolului XX, piesele de mobilier create de Ernest Race deopotrivă de experimentale și inovatoare, pe cât sunt, astăzi, piesele destinate amenajărilor de birouri produse de BuzziSpace. Noul portofoliu de piese semnate Race reprezintă, astfel, nu atât o ieșire, cât o extindere binevenită a zonei de confort a companiei belgiene.

SCP relansează prima piesă Jasper Morrison intrată în producție

Produsă pentru prima dată de compania britanică în 1986, Side Table, semnată Jasper Morrison, intră din nou în producție anul acesta și ajunge și în atenția publicului prezent la Maison & Objet. Un exercițiu de rafinament, măsuța este realizată din oțel și sticlă, cu elemente de legătură din alamă.

Pentru a fi infuzată încă și mai mult de un vibe proaspăt, contemporan, ne imaginăm că pe aceeași măsuță, cei de la SCP puteau așeza cu succes câteva dintre accesoriile create de designerul și ilustratorul american Mark McGinnis, poate una dintre tăvile imprimate cu teme grafice, copilăroase, și povești urbane.

Donna Wilson aduce la Maison & Objet prima ei colecție de țesături

Donna Wilson a fost prezentă la ediția de toamnă a târgului cu prima ei colecție de țesături, 100% din bumbac. Între cele mai noi accesorii lansate de designerul britanic fac parte și o mulțime de pernuțe, tăvi, broșe, huse pentru sticle cu apă caldă, toate imprimate cu faimoasele sale creaturi și motive inspirate de natură.

 Poveștile ediției Maison & Objet din iarnă sunt de găsit aici. 

  • Elena Stefan
  • BuzziSpaceDonna WilsonMaison et ObjetNormann CopenhagenSCPTom Dixon
mobile