s
Blog
Pastelurile și preponderența lor în amenajările interioare

Foto:Inoki.org

Culoarea este catalizatorul care poate declanșa vânzarea, definește spațiul, creează magia și îmbunătățește starea de spirit. Trendurile de culoare în designul de interior sunt la fel de discutate și analizate de specialiști precum cele din designul vestimentar sau din muzică.

Foto: Vitra

Foto: Houzz.com

Pantone, autoritatea globală a culorilor și a standardelor profesionale de culoare, oferă în fiecare an o prognoză coloristică complexă pentru fiecare arie conexă designului, oferind inspirație și asistență pentru orice consumator nehotărât în privința alegerii tonurilor potrivite pentru haine, cosmetice, mobilier și amenajări interioare.

Foto: Karimoku New Standard

Foto: Madefromscratch

Vizitând târguri internaționale de design, urmărind bloguri și răsfoind reviste de specialitate, în ultimii trei ani am observat o îmbrățișare evidentă a culorilor pastel de către designerii de produs. Dacă până acum câțiva ani, rozul pal și bleul erau întâlnite cu precădere în maternități, cofetării și camere de copii, azi paleta de culori „șterse” se extinde către multe alte spații publice și locuințe private.

Foto Muuto

Foto: Sancal

Culorile șerbet sunt acum mixate cu negru intens, alb, culori metalizate și mult lemn. Nuanțe precum lila, verde mentă, nisipiu sau cafeniu, recomandate chiar și de cromoterapeuți, creează o atmosferă relaxantă și primitoare, în special când sunt alăturate unor pardoseli din lemn de esență moale precum stejar, bambus, arțar, fag sau frasin. Poți combina modele grafice de tapet, draperii diafane și covoare din lână gri cu piese de mobilier în nuanțe diluate. 

Foto: Muuto

Foto: Fantasticfrank.se

O casă îmbrăcată în straie pastelate va fi întotdeauna o sursă infinită de bună dispoziție, calm și liniște interioară.  

Dacă abia ce ți-am deschis apetitul pentru pasteluri, poți continua să visezi cu ochii deschiși pe pagina noastră de Facebook.

  • Eli Țara
  • Ghid de amenajareTendințe
mobile