Tendințe

Un an de colaborări frumoase: topul celor mai bune proiecte din 2014

Un an de colaborări frumoase: topul celor mai bune proiecte din 2014

Credem în valoarea poveștilor care însoțesc obiectele din jurul nostru și în puterea designului de a ne transforma în bine lumea, de la limitele spațiilor în care locuim și până la societatea aflată în plină evoluție estetică. De aceea ne mândrim de implicarea, de-a lungul timpului, într-o serie de proiecte de amenajare menite să creeze un univers distinct fie în spațiul personal, fie în cel urban, din București și din țară.

Privim înapoi către un an plin de colaborări frumoase și vă invităm să descoperiți un top al celor mai importante șase proiecte realizate, anul trecut, cu piese din portofoliul nostru. Sunt locații în care se regăsesc frânturi din universul Intro și ale căror valori și atmosferă confirmă din plin ceea ce ne-am propus să transmitem de la bun început: designul ne face viața mai ușoară și mai frumoasă.

6. Showroom Adelina Ivan

În centrul capitalei, mai precis la intrarea Josef Pilsudski, numărul 5, designerul vestimentar Adelina Ivan a inaugurat, anul trecut, noul ei showroom.

Universul său creativ se desfășoară într-o casă interbelică cu arcade largi, pereți înalți și sobe de teracotă, unde liniile simple și alb-negrul elegant al colecțiilor Adelinei se reflectă armonios în amenajarea interioară a spațiului.

Designerul a apelat la accesorii subtile, precum vaza Closely Separated sau bolul Crushed, de la Muuto, și piese de mobilier cu design minimalist și forme angulare sau fluide precum cele ale scaunelor Bold, produse de compania franceză Moustache.

5. Pasteluri și discreție plăcută la PNK Casual Dorobanți

Brandul românesc de modă PNK Casual a deschis, anul acesta, un flagship store pe Calea Dorobanților, una dintre cele mai importante artere de shopping de lux din România. Amenajarea minimalistă și feminină, cu mult bun gust, semnată de Pascal Delmotte, servește de minune hainelor diafane și delicate.

În timp ce răsfoiești cataloagele de aici te poți așeza confortabil în frumoase exemplare Eames DAW mauve grey, situate în apropierea măsuțelor Tablo Large, de la Normann Copenhagen.

Prichindeii au și ei parte de design dedicat: hăinuțele pentru ei sunt acompaniate de design iconuri precum Eames Elephant, simpaticul scaun a cărui primă versiune a fost creată de Charles și Ray Eames cu mai bine de 50 de ani în urmă, sau Puppy, un best-seller al colecției pentru copii Me Too, de la Magis.

4. Revitalizarea casei Ion Mincu, sediul OAR

În plimbare cu direcția Grădina Icoanei, în fața unei frumoase case la intersecția străzilor Pitar Moș cu Arthur Verona, citim pe plăcuță: ” În această casă a locuit arhitectul român Ion Mincu (1852 -1912), fondatorul curentului de arhitectură națională, al modernității și învățământului superior în domeniu.”

Astăzi, aici își are sediul Ordinul Arhitecților din România, și după cum mărturisește Ștefan Sturdza, vicepreședintele OAR, „valorificarea acestui spaţiu memorial cu o puternică amprentă arhitecturală şi culturală a presupus nu doar un efort financiar considerabil, ci şi o chestiune de mândrie profesională”.

Între pereții cu lambriuri și plafoane pictate în ulei cu elemente florale și linii de contur, dulapuri încastrate, vitralii și sobe fabuloase, se regăsesc piese de mobilier iconice, precum scaunele metalice Fronzoni, create în 1964 și produse de Cappellini, sau fotoliile Eames Aluminium, create de celebrul cuplu de designeri americani Charles și Ray Eames.

3. Urban, relaxat, distinct: un apartament cu suflu nordic

Arhitecta Ana-Maria Voinescu apelează din nou la deisgn nordic, în amenajarea acestui apartament în care cu greu am ghici că ne aflăm în București, și nu în vreo capitală scandinavă.

Atmosfera cosy, stilul aerisit și liniile arhitecturale simple creează scenariul perfect pentru piese iconice semnate Matthew Hilton, cu formele lor sculpturale și aerul distins, și pentru alte piese simple și fermecătoare, precum lămpile E27, de la Muuto.

E un apartament cu accente de culoare și textură calde, ce invită la destindere și la un pahar de vin pe înserat, cu prietenii.

2. Magie în stil newyorkez, pe strada Lipscani: noul Interbelic Victoria

Când se lasă seara, recomandăm cu încredere un popas pe strada Lipscani, în extremitatea mai liniștită, opusă Centrului Vechi, unde se regăsește noul Interbelic.

Localul se inspiră, după cum explică patronul, Costin Gache, din conceptul speakeasy, specific barurilor care funcționau ilegal în locații obscure, în perioada Prohibiției, fiind nevoit să cunoști ușa potrivită pentru a putea intra în locație.  

Astfel se justifică lipsa de semnalizare – Costin spune că a fost un pariu și o manieră de alegere a clientelei –  dar și alegerea culorilor predominante: verde închis, maro, gri brut, și a materialelor naturale sau dure precum lemn, metal, fier forjat, alamă și beton.

Amenajarea poartă semnătura Lama Arhitectura, iar scaunele Tolix din metal galvanizat, lăcuit gri, se integrează de minune aici.

1. Sediul King, regat pentru împărații jocurilor web

Odată cu succesul jocurilor lansate de studioul cu origini suedeze, dintre care celebrul Candy Crush Saga, a apărut anul acesta nevoia de recrutare a noi profesionişti

Strategia de extindere a echipei locale cerea, între altele, un sediu mai generos, pe care cei de la King l-au găsit în Opera Center, într-un open space gândit pentru 130 de oameni.

În procesul de reinventare a companiei au angrenat-o pe arhitecta Ana-Maria Voinescu, care și-a imaginat noul sediu ca pe un ”regat” nordic însuflețit de elemente naturale ( copaci, norișori, pietriș alb sau stânci în miniatură), în ton cu specificul companiei responsabile pentru divertismentul a milioane de oameni. 

Alegerea unor piese de mobilier nordic (canapeaua Bjørn, cu designul său simplu și formele voluptoase, sau fotoliile About a Lounge, cea mai versatilă și complexă gamă a brandului Hay) nu a fost, așadar, întâmplătoare.

După cum explică Ana, ”sunt piese care îți dau un sentiment de cozyness. Cred că asta e și partea interesantă a designului nordic, creează obiecte cu care poți relaționa, nu bibelouri pe care să le așezi frumos într-un colț”. 

Te-ar putea interesa

Tendințe în designul de mobilier: cu ce rămânem din 2014
Marmura, un material-vedetă în 2015

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Anagram Sofa: se adaptează rapid schimbărilor din viața ta

Anagram Sofa: se adaptează rapid schimbărilor din viața ta

Una dintre cele mai importante investiții într-o locuință este canapeaua. Alegerea ei implică deseori procese decizionale complexe: ce formă și dimensiuni ar trebui să aibă? Unde ar trebui plasată?...

TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.