Tendințe

Art Déco re-Revival

Art Déco re-Revival

Gubi Beetle Chairs

Poate că supremația liniilor curate și a stilului minimalist, de inspirație scandinavă, a pus o vreme în umbră una dintre cele mai populare și longevive mișcări din istoria designului, însă Art Déco really never died, gata să revină în tendințe reinventat și integrabil în orice amenajare actuală.  

Expoziţia Internaţională de Arte Decorative şi Industriale Moderne

Expoziţia Internaţională de Arte Decorative şi Industriale Moderne, găzduită de Paris în 1925, a marcat vârful de popularitate a stilului botezat câteva decenii mai târziu Art Déco – o paradă a tot ce avea Parisul mai bun de arătat în materie de arhitectură, mobilier, accesorii, bijuterii, textile și grafică la vremea aceea.

Expoziţia Internaţională de Arte Decorative şi Industriale Moderne

Un nou mod de gândire avangardist, născut din optimismul de după război se simțea în fiecare dintre aceste piese. Geometriile ostentative, culorile tari și materialele exotice folosite erau un statement împotriva formelor mai soft, organice, motivelor florale și pastelurilor specifice Art Nouveau-ului.

Tom Dixon Plane Chandelier

Călătoritul devenea accesibil  la vremea aceea, iar oamenii erau expuși la culturi și stiluri de viață noi. Descoperirea mormântului lui Tutankamon avea să aibă un impact cultural semnificativ, arta egipteană antică influențând puternic estetica Art Déco.

Beetle Chairs

Gubi F.A. 33

Motivele și formele animaliere sau de vegetație tropicală, decorațiunile safari și țesăturile lucioase, diverse motive de influență exotică au devenit, de asemenea, elemente specifice acestei mișcări.

Multi-lite lamp, Gubi

Gubi interior

Materialele folosite pentru realizarea pieselor de mobilier tipice stilului Art Déco s-au diversificat cu timpul, odată cu dezvoltarea diverselor tehnologii: de la piese din lemn de abanos, încrustate cu aur și fildeș, la mobilier realizat din oțel inoxidabil, crom, sticlă și plastic.

Plinth marble table Menu

Gamfratesi Tables

Marmura este unul dintre materialele care au căpătat noi valențe odată cu epoca Art Déco,  începând să fie folosită nu doar în construcții, ci și pentru realizarea diverselor piese de mobilier: cabinete, blaturi de mese, etc.

Ace Dining Chairs

Interesul pentru tapițeriile din catifea crește și el în anii ’20 – ’30, perioada de glorie a acestui curent, datorită aspectului său luxos și senzual.

Randaccio Mirror

Sancal Tonella

Juxtapunerile de forme rectilinii și curbilinii, simetriile și formele exuberante sunt iconice pentru stilul Art Déco, creând contrastele îndrăznețe specifice vremurilor.

Gubi interior

Primul declin al curentului se petrecea odată cu cel de-al Doilea Război Mondial, când austeritatea extremă specifică vremurilor nu mai avea nimic în comun cu strălucirea și opulența legendară a epocii Art Déco. Mișcarea a revenit, însă, în anii ’60, și diverse piese categorisite generic vintage, precum și interpretări moderne superbe ale acestora sunt extrem de populare și în zilele noastre, ”infuzând” interioare contemporane cu note de lux și rafinament.

 

 

SUGESTIILE NOASTRE

Te-ar putea interesa

Milano 2017
Între design de mobilier și bumbac organic, pentru copii: interviu cu Diana Paramanov

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
TendințeSăptămâna de design de la Milano 2024

Săptămâna de design de la Milano 2024

Recent s-a încheiat Milano Design Week, cel mai important eveniment global dedicat designului de mobilier dar nu numai. Pe lângă prezentările găzduite de standurile Salonului de mobilă, orașul este...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

TendințeTop 10 produse vândute în 2022

Top 10 produse vândute în 2022

Am realizat pentru voi un top al celor mai vândute produse ale anului 2022.

INTROducingBoomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Boomerang sau spiritul idealului modernist de confort

Fotoliul Boomerang este un obiect reprezentativ pentru stilul designerilor Hvidt & Mølgaard. Alura sa elegantă dar lejeră este subliniată de finisajele impecabile și materialele de cea mai bu...

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.