INTROducing

Între design de mobilier și bumbac organic, pentru copii: interviu cu Diana Paramanov

Între design de mobilier și bumbac organic, pentru copii: interviu cu Diana Paramanov

intro x bebe organic

De 10 ani, Intro e o parte consistentă din viața Dianei – un loc în care deține un rol-cheie, și în care participă în mod direct la cele mai importante decizii luate de companie. Mai mult decât un magazin sau un showroom, Intro e genul de loc care te învață să trăiești frumos: de la deciziile care țin de lucrurile de care te înconjori, la un stil de viață responsabil, pozitiv și autentic. După zece ani la Intro, cu bagajul de experiențe acumulate aici și suprapunând peste ele rolul de mamă, pe care îl deține de doi ani de zile, Diana face primii pași către antreprenoriat cu bebeorganic – un magazin de haine pentru copii realizate 100% din bumbac organic, de cea mai bună calitate. bebeorganic înseamnă, la rândul lui, mai mult decât un magazin de haine pentru copii – un stil de viață sănătos și responsabil pentru cei mici, pe scurt, o modalitate de a-i crește natural și frumos. 

Ești cel mai longeviv membru al echipei Intro: de 10 ani ești înconjurată de obiecte design, ce anume te-a atras să rămâi și să te dezvolți în domeniul acesta?

Pe Mihai și pe Claudia îi cunoșteam de ceva timp deoarece aveam prieteni în comun. Am acceptat provocarea lor de a veni la Intro, deși eu încă eram la studii într-un domeniu total diferit de lumea designului și a arhitecturii. După terminarea facultății, însă, nu m-am văzut urmând o carieră în administrație ci am continuat la Intro, fiind deja captivată de lumea designului de produs, de lucrurile frumoase cu care lucram și de care eram înconjurată și de oamenii interesanți cu care interacționam.

intro x bebe organic

Ce te-a determinat să creezi propria afacere, care sunt principalele motivații din spatele bebeorganic?   

Antreprenoriatul este, cred eu, un pas firesc în completarea carierei mele și mă gândesc la acest lucru de mult timp. Însă până anul acesta nu găsisem triggerul, acele produse în care să cred și care să mă facă să abordez afacerea cu pasiune și cu deplină implicare. Doresc să construiesc mai mult decât o afacere în scop pur mercantil. Am ales produse care să fie făcute cu responsabilitate față de lumea în care trăim, produse certificate organic, pentru a nu avea un impact negativ asupra mediului înconjurător și care sunt manufacturate de oameni ale căror drepturi fundamentale sunt respectate.

În ce măsură te ajută experiența de Sales Manager în noua etapă din cariera ta, cea de antreprenor?

Experiența acumulată la Intro m-a ajutat foarte mult în construcția acestui business. Rolurile mele la Intro au fost diverse de-a lungul timpului și au depășit granițele unei poziții fixe, având în vedere echipa de mică din care fac parte. M-am ocupat de achiziții și de relațiile cu furnizorii,  am învățat despre partea plictisitoare – dar necesară –  a unei afaceri, adică despre administrarea ei propriu-zisă, despre acte, birocrație și chiar puțin limbaj contabil. Din 2014 am primit oportunitatea de a mă implica și mai mult și am devenit asociat junior. Astfel am acordat mai multă atenție parții de echilibru financiar al companiei, am analizat rezultatele ei, am făcut rapoarte și am căutat în permanență metode de ne dezvolta și mai mult. Din activitatea de Sales Manager am învățat că este foarte important ca fiecare client să fie bine tratat și să aibă parte de o experiență cât mai bună atunci când interacționează cu noi și cu produsele nostre. In final, trebuie să scot în evidență faptul că Intro mi-a educat și întreținut gustul pentru calitate și simțul estetic.

intro x bebe organic

Ce legături există între cele două preocupări ale tale?

Intro și bebeorganic au multe lucruri în comun, zic eu, și cu siguranță Intro este o inspirație pentru mine în construcția bebeorganic. În primul rând, o selecție de produse de calitate de la furnizori europeni. Am căutat atât în țară și apoi am trecut peste granițe, dorind să aduc pentru clienții din România produse de cea mai bună calitate, mai ales fiind vorba despre hăinuțe și produse textile pentru bebeluși și copii foarte mici. Am ales doar produse din bumbac organic certificat, acesta fiind cel mai prietenos material care intră în contact cu pielea bebelușilor: nu conține reziduuri de pesticide sau insecticide din procesul de producție, se colorează cu vopseluri non-toxice și un lucru care se simte imediat ce îl atingi, este foarte moale și catifelat ca o mângâiere. O altă înfluență majoră este și cea estetică: pentru început am ales două branduri cu puternice influențe scandinave în designul textilelor, din Danemarca și Olanda.

intro x bebe organic

Care sunt cele mai mari provocări acum, la început de drum?

Gestionarea timpului este o provocare atunci când ai multe responsabilități cu care să jonglezi. Momentan, reușesc să le păstrez în echilibru dar va fi un lucru pentru care va trebui să am permanentă atenție. Alte provocări care sunt comune oricărui antreprenor ar fi birocrația și alegerea canalelor de comunicare pentru a ajunge la clienții potriviți. De asemenea, neavând un fond de investiții în spate, creșterea se poate face doar organic, ceea ce presupune mai mult timp și ceva răbdare. Voi lua oricum, fiecare provocare pe rând și o voi rezolva. De-abia începe aventura!

intro x bebe organic

Apropos de jonglat, ești un exemplu (pozitiv) de gestionare a timpului: între rolul de mamă, antreprenor și angajat full-time. Cum reușești să le împaci?

Întotdeauna am fost o persoană foarte activă și mi-a plăcut să mă implic în diverse proiecte în același timp. Jobul la Intro l-am inceput part-time încă din anul trei de facultate la zi. După terminarea facultății am trecut la jobul full-time dar în paralel m-am implicat în diverse proiecte sau am mers la cursuri de dezvoltare personală sau profesională. Rolul de antreprenor l-am integrat în viața mea ușor, ușor după ce Vladimir s-a apropiat de vârsta de doi ani. Totul a fost plănuit să se desfășoare foarte lent și am facut câte un mic pas în fiecare zi, tocmai pentru ca implicarea mea la Intro și rolul meu de mama să nu aibă de suferit. Am pus la bataie, bineînțeles, și câteva ore de weekend în care Vladimir a petrecut timp de calitate cu bunicii săi.

intro x bebe organic

Care sunt următorii pași pentru bebeorganic?

Pentru anul viitor aș vrea să aduc furnizori noi pe website, care să completeze brandurile deja existente, cu respectarea aceluiași principiu la care țin foarte mult - numai produse din bumbac organic, realizate cu responsabilitate. Mai multă diversitate în privința stilului și a categoriilor de produse, dar la aceeași calitate foarte bună, ne va ajuta să ajungem la mai mulți oameni.

Un alt aspect la care țin foarte mult este implicarea în proiecte ce au legatură cu dezvoltarea frumoasă a bebelușilor și a copiilor mici și aici mă gândesc la sănătatea lor, la o nutriție corectă și educație. Vreau să contribui cât pot mai mult la informarea corectă a părinților cu privire la cele mai importante lucruri din viața copiilor lor, prin și cu ajutorul bebeorganic dar și susținând alte comunități gata formate și care fac o treabă foarte bună deja, dar cărora sigur le-ar prinde bine o încă o mână de ajutor.

Colecția de haine bebeorganic va fi lansată în curând, în showroomul Intro din strada Roma, 43 bis, în cadrul unui eveniment despre care vom reveni zilele acestea cu detalii. 

Te-ar putea interesa

Art Déco re-Revival
Eames Lounge Chair & cadouri de la Vitra, în ediție de iarnă

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.