s
Blog
Eames Lounge Chair & cadouri de la Vitra, în ediție de iarnă

Eames Lounge Chair

Viitorul nu a părut niciodată mai palpabil: de la micile obiceiuri zilnice, la activitățile care ne ocupă tot timpul și la lucrurile de care ne înconjurăm, viețile noastre se schimbă în viteză. Acum, poate, mai mult ca oricând, trebuie să decidem ce păstrăm din trecut. Iarna aceasta, Vitra duce mai departe povestea unora dintre cele mai frumoase și exponențiale piese de la jumătatea secolului trecut, design icon-uri pregătite să ”absoarbă” povești noi, din generație în generație.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, 2018, dacă vei investi într-un Eames Lounge Chair, legendarul fotoliu creat de Charles și Ray Eames în 1956, Vitra îți oferă un cadou, la alegere, între o serie de obiecte iconice din portofoliul lor, câteva dintre ele în ediție limitată.

Vitra gifts

Poți alege între Occasional Table LTR, semnată de aceiași Charles și Ray Eames, o măsuță delicată și versatilă, pe care aceștia o foloseau în celebra lor casă din L.A., devenită un reper în arhitectura și designul Mid-century-modern, o frumoasă pereche de Eames House Birds – celebra variantă tradițională, pe negru, și cea în ediție limitată, pe alb, sau unul dintre cele trei ceasuri Ceramic Clock, semnate George Nelson, considerat la rândul său unul dintre cei mai importanți designeri ai secolului XX.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

De mai bine de 6 decenii, Vitra este singurul producător autorizat al celebrului Eames Lounge Chair în Europa și în Orientul Mijlociu – oferind experiența autentică, originală, pe care Charles și Ray Eames și-au dorit-o de la această piesă, probabil cea mai faimoasă creație a lor.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

Inspirat de moliciunea unei mănuși de baseball, Eames Lounge Chair s-a remarcat prin eleganța proporțiilor, perfecțiunea detaliilor și calitatea producției. Fotoliul a ajuns în scurt timp în muzeele de artă modernă și în casele cele mai cosmopolite din Statele Unite și apoi din întreaga lume, fiind astăzi subiectul multor cărți și documentare.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

De-a lungul timpului, Vitra a lansat noi finisaje de lemn pentru carcasa fotoliului – cea mai recentă fiind cea din furnir de cireș american –, fiecare cu o serie de culori recomandate pentru piele.

Vira Eames RAR

Seat Dots Vitra

Un alt design icon lansat în ediție limitată de Vitra este Eames Plastic Armchair RAR, într-o variantă luminoasă și caldă, de sezon: balansoarul are celebra carcasă cu formă organică pe crem, iar baza din oțel de culoarea fildeșului și arțar albit. În plus, acesta vine cu o pernuță pentru șezut în mai multe combinații de culori, la alegere.

Vitra Eames Lounge Chair

E vremea aceea din an în care să te simți bine acasă – prilejul ideal de a completa decorul cotidian, în permanentă transformare, cu piese care țin timpul în loc și care nu își pierd niciodată valoarea.

  • Elena Stefan
  • CadouriEames Lounge ChairEames RARVitra
mobile