Design Icons

Eames Lounge Chair & cadouri de la Vitra, în ediție de iarnă

Eames Lounge Chair & cadouri de la Vitra, în ediție de iarnă

Eames Lounge Chair

Viitorul nu a părut niciodată mai palpabil: de la micile obiceiuri zilnice, la activitățile care ne ocupă tot timpul și la lucrurile de care ne înconjurăm, viețile noastre se schimbă în viteză. Acum, poate, mai mult ca oricând, trebuie să decidem ce păstrăm din trecut. Iarna aceasta, Vitra duce mai departe povestea unora dintre cele mai frumoase și exponențiale piese de la jumătatea secolului trecut, design icon-uri pregătite să ”absoarbă” povești noi, din generație în generație.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, 2018, dacă vei investi într-un Eames Lounge Chair, legendarul fotoliu creat de Charles și Ray Eames în 1956, Vitra îți oferă un cadou, la alegere, între o serie de obiecte iconice din portofoliul lor, câteva dintre ele în ediție limitată.

Vitra gifts

Poți alege între Occasional Table LTR, semnată de aceiași Charles și Ray Eames, o măsuță delicată și versatilă, pe care aceștia o foloseau în celebra lor casă din L.A., devenită un reper în arhitectura și designul Mid-century-modern, o frumoasă pereche de Eames House Birds – celebra variantă tradițională, pe negru, și cea în ediție limitată, pe alb, sau unul dintre cele trei ceasuri Ceramic Clock, semnate George Nelson, considerat la rândul său unul dintre cei mai importanți designeri ai secolului XX.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

De mai bine de 6 decenii, Vitra este singurul producător autorizat al celebrului Eames Lounge Chair în Europa și în Orientul Mijlociu – oferind experiența autentică, originală, pe care Charles și Ray Eames și-au dorit-o de la această piesă, probabil cea mai faimoasă creație a lor.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

Inspirat de moliciunea unei mănuși de baseball, Eames Lounge Chair s-a remarcat prin eleganța proporțiilor, perfecțiunea detaliilor și calitatea producției. Fotoliul a ajuns în scurt timp în muzeele de artă modernă și în casele cele mai cosmopolite din Statele Unite și apoi din întreaga lume, fiind astăzi subiectul multor cărți și documentare.

Eames Lounge Chair

Eames Lounge Chair

De-a lungul timpului, Vitra a lansat noi finisaje de lemn pentru carcasa fotoliului – cea mai recentă fiind cea din furnir de cireș american –, fiecare cu o serie de culori recomandate pentru piele.

Vira Eames RAR

Seat Dots Vitra

Un alt design icon lansat în ediție limitată de Vitra este Eames Plastic Armchair RAR, într-o variantă luminoasă și caldă, de sezon: balansoarul are celebra carcasă cu formă organică pe crem, iar baza din oțel de culoarea fildeșului și arțar albit. În plus, acesta vine cu o pernuță pentru șezut în mai multe combinații de culori, la alegere.

Vitra Eames Lounge Chair

E vremea aceea din an în care să te simți bine acasă – prilejul ideal de a completa decorul cotidian, în permanentă transformare, cu piese care țin timpul în loc și care nu își pierd niciodată valoarea.

Te-ar putea interesa

Între design de mobilier și bumbac organic, pentru copii: interviu cu Diana Paramanov
Lansările începutului de an, la târgurile internaționale de design

Alte articole de blog

Descoperă și alte subiecte de interes legate de evenimente, lansări de produse, profile de designeri sau ghiduri de materiale

Vezi toate
Intro GalleryHAY - designul de calitate este dreptul tuturor

HAY - designul de calitate este dreptul tuturor

Încă de la început, viziunea companiei Intro a fost să lucreze cu branduri ce îi împărtășesc valorile, adică cele ce prezintă un portofoliu de produse concepute de către cei mai buni designeri ai g...

Intro GalleryVerner Panton și stilul Space Age

Verner Panton și stilul Space Age

Anul 1970 reprezintă unul de cotitură atât pentru istoria designului cât și pentru cariera unuia dintre cei ce au definit evoluția esteticii modern. Către o viziune a viitorului în care formele sin...

Intro GalleryIsamu Noguchi - un talent universal

Isamu Noguchi - un talent universal

De-a lungul unei cariere multi fațetate, Noguchi a navigat cu nonșalanță între sculptură, scenografie, design de mobilier și lămpi, interioare dar și grădini sau instalații artistice exterioare. N...

Design IconsEames Lounge Chair acum și pe textil!

Eames Lounge Chair acum și pe textil!

Confortul suprem a reprezentat obiectivul principal atunci când designerii Ray și Charles Eames au decis să conceapă Lounge Chair-ul ce le poartă numele. Noua versiune de Eames Lounge Chair vine în...

Evenimente IntroExpoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Expoziția Vitra Prouvé Roadshow la București

Prouvé este un exemplu excelent al ingeniozității tehnologice ce a marcat mai ales perioada de după al doilea război mondial. În cadrul Romanian Design Week 2023 Intro alături de partenerii locali ...

Ghid de amenajareCum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Cum să-ți alegi materialul de tapițerie pentru mobilier

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne pregătim să cumpărăm mobilier tapițat este să știm cum alegem materialul. Este o discuție pe care o avem des cu clienții noștri.

Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.
Write some content about what they says about your store.