s
Blog
Vizita echipei Intro la sediul Vitra

Echipa Intro, însoțită de către designerii Sânziana Pop și Andreea Vasilescu, a vizitat recent sediul companiei producătoare de mobilier Vitra. Acesta este împărțit între birourile dintr-o suburbie a orașului elvețian Basel, concepute de către arhitectul american Frank O Gehry, și Vitra Campus, un vast spațiu aflat în localitatea germană Weil Am Rhein, la granița cu Elveția, spațiu dedicat unor construcții fabuloase desenate de unii dintre cei mai faimoși arhitecți contemporani, de la același Frank O Gehry până la Tadao Ando, Zaha Hadid, Herzog De Meuron și mulți alții.

Campus-ul adăpostește atât spații industriale cât și două muzee, spații de lucru și un impresionant showroom numit VitraHaus. În plus se regăsesc câteva bijuterii arhitecturale în miniatură, precum o benzinărie concepută de Jean Prouve la începutul anilor 50 sau o casă japoneză din anii '60. Recent, campusul include și o grădină perenă semnată de către peisagistul olandez Piet Oudolf.

Excursia a avut un program intens, cu training-uri și vizite ghidate, menite să ofere o privire de ansamblu a filozofiei vizionarei companii Vitra, focusată pe tradiția designului modernist și preocuparea pentru evoluția sa în viitor.

Vă invităm să descoperiți câteva imagini din excursia noastră și întreaga poveste în story-urile Sânzianei de pe contul ei de Instagram în highlight-urile dedicate vizitei.

  • Mihai Gurei
  • Evenimente IntroTendințe
mobile