s
Proiecte
Curtea Berarilor

Până nu demult, la Curtea Sticlarilor existau ateliere unde meșterii lucrau fel și fel de vaze și decorațiuni din sticlă suflată. În aceeași Curte Veche de pe strada Șelari s-a deschis în urmă cu șase ani restaurantul Curtea Berarilor. Acum nu prea se mai suflă în sticlă, ci dimpotrivă mișcarea s-a inversat. În acest local, acum se bea bere într-o veselie. Cu o capacitate totală de aproximativ 500 de locuri, Curtea Berarilor este poate unul dintre cele mai mari localuri din zona Centrului Vechi.

În urmă cu un an, acționarii au decis să reîmprospăteze imaginea restaurantului bazându-se pe feedback-ul clienților fideli. Astfel au dorit dezvoltarea conceptului clasic de berărie prin împletirea bazei tradiționale deja existente cu elemente moderne adaptate cerințelor contemporane.

Mesele din lemn se îmbină tare plăcut vizual cu noul bar integral din aluminiu la care stau rânduite scaunele Slab create de Tom Dixon. Un alt element surprinzător este prezența a peste 150 de structuri cu motive românești (folosite în dulgheria tradițională). Pe podea regăsim scaune precum Pipe și Steelwood de la Magis, pereții sunt scriși cu povești caligrafice despre bere și berari, iar pe plafon sunt amplasate niște candelabre metalice ușor în antiteză cu acel iz de tavernă medievală.

La Curtea Berarilor se bea bere bună din belșug, se cântă muzică unplugged, se proiectează filme și se râde cu voioșie. Dacă acționarii și-au atins obiectivul propus în urmă cu doi ani (măsurat prin numărul zilnic impresionant de clienți)  acum dorința lor este ca localul să devină un pion principal în ceea ce poate fi generic denumit “Cultura Berii”.

“În respectabila ei tradiție, Curtea Berarilor împrospătează vremile de altădată pentru bunii oameni de azi." 

Amenajare: Twins Studio

 

  • Eli Țara
mobile