s
Proiecte
Cabinetul stomatologic la care te întorci zâmbind

Pe unul dintre pereții de sticlă ai cabinetului OrthoExclusive e înșirat sloganul: ”zâmbetul tău e datoria noastră”. E un imperativ asumat în fiecare aspect al clinicii doctorului Marinela Bănică Ciocotisan, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială: de la serviciile impecabile, la atitudinea caldă a personalului și până la designul primitor, care te face să te întorci de fiecare dată cu plăcere.

Pasiunea Marinelei pentru estetică și frumos se reflectă nu doar în meseria aleasă, ci și în alegerile făcute pe cont propriu, în amenajarea cabinetului de pe strada Roma nr. 42 A. Piese design autentice, semnate de celebrități ale industriei, precum Charles și Ray Eames, Nils Strinning, Marc Newson sau Philippe Starck, alternează și se armonizează cu mobilierul și accesoriile contemporane. Rezultatul: o atmosferă confortabilă și familiară, departe de aerul sobru și steril tipic cabinetelor de ortodonție. Aceeași adresă găzduiește și cabinetul Marinelei destinat exclusiv copiilor, KidOdent, a cărui filozofie urmează același scop: toți picii să plece zâmbind.

Lampa Nimba plutește ca un halo, suspendată de fire discrete, deasupra recepției. E o piesă delicată și elegantă, ce încălzește decorul gri-metalic al primului spațiu cu care clienții cabinetului iau contact.

Biroul Marinelei urmărește aceleași principii de confort, minimalism și multifuncționalitate ce caracterizează întreaga amenajare. Aici se regăsesc exemplare ale colecției de scaune Aluminium, un design celebru al secolului XX, ce poartă semnătura Eames. Dosare, instrumente de lucru și accesorii își găsesc locul pe rafturile String, un înlocuitor elegant și eficient al bibliotecilor tradiționale.

KidOdent este cabinetul dedicat exclusiv celor mici, și un spațiu ce încurajează joaca și destinderea. Adesea, înainte de consultația propriu-zisă, aici au loc diverse întâlniri informative cu prichindeii, prilej de familiarizare cu mediul și echipa. 

Le chien savant e una dintre piesele preferate de cei mici: un birou jucăuș creat de Philippe Starck în 2013, ce adaugă un strop de distracție oricărui demers educațional. 

Alte piese ce contribuie la atmosfera de poveste a acestei încăperi sunt lămpile Cloud, create de arhitectul american Frank O. Gehry, sau Rocky, semnat Marc Newson,  o interpretare modernă a tradiționalul căluț-balansoar pentru copii. 

Scăunelele stivuibile Alma le servesc de minune grupurilor mai numeroase de copii ce vizitează cabinetul Marinelei, și care au parte, aici, de cele mai confortabile și plăcute lecții despre igiena orală. 

E un echilibru între util și plăcut ce stă la baza abordării inovatoare a acestui cabinet. Și este meritul Marinelei, acela de a-și fructifica pasiunile cu răbdare și atenție, și de a crea un context cald și confortabil acolo unde mergem, de obicei, cu inima strânsă.

Fotografii: Sebastian Oros & Mihaela Tulea - MBS Studio

  • Elena Stefan
  • Proiecte
mobile